Renunță la aceste 15 credințe limitative și vei fi o persoană fericită.

Există atât de multe credințe limitative și otrăvitoare de care ne agățam și ne ținem strâns. Credințe care ne împiedică să fim fericiți.

Renunțând la ele, vei elibera povara care te apasă și nu-ți permite să fii o persoană fericită.

1. Nu sunt suficient de…

.. de bună, inteligentă, bogată, frumoasă etc. Amintește-ți cât mai des că ești suficientă pentru ceea ce ești.

2. Mi-am pierdut scopul în viață.

Scopul tău – nu este ceva ce vei pierde vreodată. Scopul tău – face parte din ceea ce ești. Este în inima ta, în tine. Și atât timp cât respiri și trăiești – va trăi și scopul tău. Așa că nu-l mai căuta în exterior, privește înăuntru. Aici îți vei găsi scopul.

3. Mai bine să fii unul din turmă, decât să fii numit „ciudat”

Renunță la convingerea otrăvitoare că ar trebui să fii ca toți ceilalți. Îndrăznește să fii cu adevărat tu însuți. Fii cea mai bună versiune a ta. Decât să faci ceea ce fac alții, alege să faci ceea ce este mai bine pentru tine. Fă ceea ce-ți cere sufletul, nu ceea ce așteaptă ”turma”.

4. Nu-mi permit să mă simt vulnerabil(ă).

Scapă de măști. Elimină toate barierele dintre tine și ceilalți. Deschide-te către cei din jur și permite-ți să fii cu adevărat iubitor. Acceptă-ți defectele și nu-ți nega niciodată vulnerabilitatea.

5. Nu am educația necesară

Renunță la această convingere limitativă. Nu lăsa niciodată lipsa studiilor superioare să te împiedice să-ți urmărești visurile. Dacă ești cu adevărat pasionat(ă) de ceva și vrei să-ți faci treaba, cu sau fără diplomă, găsește o modalitate de a o face.

6. Nu pot fi fericit(ă) până nu ajung acolo.

Fericirea nu este o destinație, fericirea este o călătorie. Renunță la ideea că fericirea este undeva în viitor. Renunță la ideea că nu poți fi fericită până nu atingi un anumit obiectiv. Învață să fii fericit(ă) aici și acum.

7. Viața este dificilă.

Îmbrățișează viața așa cum este. Ai încredere în înțelepciunea ei. Privește dincolo de suprafață. Învață din fiecare experiență pe care ți-o trimite viața și ai încredere că ea îți va oferi întotdeauna cea mai utilă experiență pentru evoluția conștiinței tale.

8. Părinții mei sunt de vină.

Renunță la ideea că părinții tăi sunt de vină pentru tot ceea ce este greșit în viața ta. Nu mai da vina pe circumstanțele externe și asumă-ți responsabilitatea pentru propria viață.

9. Nu am nevoie de ajutorul nimănui, pot face totul singură.

Renunță la „Nu am nevoie de ajutorul nimănui. Sunt o persoană puternică și independentă, pot să fac totul singură.” Învață să ceri și să primești ajutor. Nu pentru că nu o poți face singur(ă), ci pentru că ești suficient de înțeleaptă și înțelegi că solicitarea ajutorului este unul dintre lucrurile pe care le poate face doar o persoană puternică și independentă.

10. Iubirea este prea dureroasă.

Nu iubirea provoacă durere, ci așteptările. Toți suntem făcuți din dragoste și pentru dragoste. Iubirea nu este ceva la care poți să renunți. Iubirea este viață și viața este iubire. Dacă renunți la dragoste, renunți la viață.

11. Nu pot fi fericită dacă nu am o relație.

Nu-ți face fericirea să depindă de altă persoană. Lipsa unei relații nu este un motiv să fii nefericită. Renunță la această credință toxică și limitativă și învață să fii fericit(ă) indiferent de orice.

12. E prea târziu să-mi urmez visurile.

Nu este niciodată prea târziu să-ți reaprinzi pasiunea pentru muncă, viață și dragoste. Amintește-ți întotdeauna că vârsta nu este altceva decât „O problemă a minții asupra materiei. Dacă nu te deranjează, nu contează.” – Mark Twain

13. Nu voi fi niciodată o persoană completă, după tot prin ce am trecut.

Fii alchimist. Caută modalități de a-ți transforma rănile în înțelepciune și provocările în oportunități. Fă ca povestea vieții tale să merite a fi povestită și nu lăsa niciodată trecutul să te împiedice să-ți creezi propriul destin.

14. Nu pot avea încredere în nimeni, nici măcar în mine.

Toți greșim, nimeni nu este perfect, dar nu înseamnă că nu mai poți avea încredere în nimeni. Încrederea este lipiciul vieții care ne ține pe toți împreună. Acolo unde nu există încredere, nu există viață.

15. Sunt singur(ă).

Nu ești niciodată singur(ă). Nu ai fost și nu vei fi niciodată singur(ă). Într-o lume plină de oameni, nu vei fi niciodată complet singur(ă) decât dacă alegi să gândești altfel.