Iată cum m-am răzbunat pe bărbatul care m-a părăsit și a plecat la alta.

Dacă mă întrebați: merită să te răzbuni pe bărbatul care te-a părăsit, răspunsul meu este: acceptă situația. Înțeleg că este dureros și jignitor, dar durerea este temporară. Emoțiile se estompează. În 3-5 ani această situație nu te va deranja. Iar în câteva luni „rănile” psihologice se vindecă.

În spatele dorinței de răzbunare stau supărarea și așteptările înșelate. Dar nici lumea, nici alte persoane nu ar trebui să corespundă așteptărilor noastre. În plus, fiecare vede situația din poziția sa. Din poziția femeii e trădare, din poziția lui – e iubire.

Deseori ne supraestimăm rolul în viața cuiva. Ne considerăm mai importanți decât suntem. Credem că, răzbunându-ne, vom dovedi ceva sau îi vom da trădătorului o lecție.

Adevărul este că dacă viața unui bărbat ”fierbe„, dacă totul este în regulă, el nu va avea regrete, nu va reflecta, nu-și va face griji.

Iată povestea mea

S-a întâmplat cu mult timp în urmă. Acum îmi amintesc fără emoții. Dar atunci era o situație dureroasă pentru mine.

Bărbatul m-a părăsit. A plecat la alta. Am considerat că este o trădare. Voiam să mă răzbun, dar în ultimul moment m-am gândit că nu merită să-mi pierd nici forțele, nici timpul pe asta.

Am acceptat situația, am acumulat experiența și îmi trăiam viața.  Aveam grijă de mine, de dezvoltarea mea, lucram și studiam.

Când obțineam succes, totul ajungea și la urechile lui. La un moment dat, a reapărut în viața mea.

Probabil că era nemulțumit de viața sa. Nu avansa, stătea pe loc. L-am agățat prin faptul că nu sufăr, dar trăiesc. Apoi mi-a spus că nu a avut dreptate și că ar fi bine să o luam de la capăt.

Nici el, nici cuvintele lui nu m-au atins. Firește, l-am refuzat. A fost supărat și rănit, că uite, el s-a întors, iar eu nu am apreciat acest gest.

Aceasta este răzbunare? Da, dar întâmplătoare.

Este important să-ți potolești emoțiile. Să acorzi timp vindecării „rănilor” psihologice. Să nu te învinovățești. Să nu dai vina pe nimeni.

Trăiește-ți viața. Fă ce ai dorit să faci. Schimbă-ți domeniul de activitate dacă îți dorești asta. Fii atentă la corpul tău. Cel mai probabil, având grijă de tine, îți vei schimba viața atât de mult, încât nu vei mai avea timp pentru vechile supărări și bărbații din trecut.

Reține…

Dacă bărbatul este indiferent față de tine, răzbunarea nu îl va afecta. Poate că activitatea ta îl va înfuria și îl va irita, dar tu vei fi percepută nu mai mult decât o muscă enervantă.

Dacă bărbatul nu este indiferent față de tine, atunci încercările tale de a te răzbuna nu vor face decât să-i amuze ego-ul, mândria. Mulți oameni primesc plăcere atunci când alții se interesează de ei. Fostul tău iubit va fi încântat să afle că suferi în fiecare secundă. Deci, ești încă în plasa lui, poți fi controlată.

Cea mai bună răzbunare – este atunci când nici nu te gândești la răzbunare. Când îți trăiești viața și această viață îl deranjează. Îl atinge atât de mult, încât fierbe de indignare.

Ai experimentat ceva asemănător? Te-ai răzbunat? Dacă da, cum? Împărtășește-ne povestea ta în comentarii!