Punctul fără întoarcere în dragoste: 4 semne convingătoare că a fost depășit.

Ce este punctul fără întoarcere? Este atunci când ai depășit o limită clară pentru tine. Și relația cu această persoană nu va mai fi niciodată aceeași.

Da, se întâmplă ca după o separare dureroasă, oamenii decid să fie împreună și să construiască relația din nou. În unele cazuri, acest lucru este posibil, dar numai atunci când ambii parteneri doresc să se schimbe. De fapt, aceasta este o nouă relație a doi oameni noi.

În acest articol vom vorbim despre momentul în care tocmai ai depășit acest punct fără întoarcere sau când te afli la acea limită.

Iată principalele semne că ai ajuns la limită. Ai depășit-o și relația cu partenerul nu va mai fi aceeași.

1) Nu mai ai încredere în om. 

Încrederea este unul dintre cele mai importante ingrediente într-o relație apropiată. Adesea, după ce descoperim infidelitatea sau o trădare majoră, nu mai putem trata partenerul ca înainte.

Întrebarea grea este dacă îl ierți sau nu. Oprah Winfrey a spus:, „Iertarea adevărată – este atunci când nu mai sperăm că putem schimba trecutul.” Mai degrabă, este vorba despre acceptare, recunoașterea faptelor. Puțini oameni reușesc să treacă ușor peste o trădare gravă.

2) Împarți viața în Înainte și După.

Adică, îți percepi relația cu acest om ca pe un segment independent. În gânduri deja admiți că în continuare ai o viață separată. Viața fără el.

3) Evaluezi situația și partenerul din exterior.

Atunci când suntem prinși în vârtejul emoțiilor, rareori ne păstrăm capacitatea de a evalua totul rațional. Suntem gata să închidem ochii la multe lucruri, să ne agățăm de imaginea inventată.

Însă atunci când punctul fără întoarcere a fost depășit, dobândim abilitatea de a evalua mai rațional ceea ce se întâmplă, precum și de a ne evalua propriile gânduri și acțiuni.

4) Înțelegi că relația cu persoana respectivă nu va fi aceeași.

Iar atitudinea față de el nu va mai fi niciodată aceeași. Ceva s-a frânt în interior. Ți s-au deschis ochii. S-a format un puzzle cu o imagine dezgustătoare. În astfel de perioade te doare, te sufocă ceva invizibil. Dar totul trece, această stare va slăbi. Iar tu vei deveni mai puternică. Mai puternică în interior și fizic.

Decizia de a rupe relația, de a intra pe o pistă nouă îți dă forțe, îți întinde aripile. Nu mai ești cea dinainte, aceste sentimente au dispărut. Există un trecut care merită luat ca experiență. Mai târziu va veni și recunoștința.

În schimb ești tu și viitorul tău! Mergi mai departe și nu privi înapoi la poveștile dureroase din trecut!