3 reguli importante ale psihologului Erich Fromm, pentru cei care își doresc fericire în relație.

Iubirea – este sentimentul fără de care nu poate trăi nicio ființă vie. Este un sentiment creativ care ne face viața mai bună, mai luminoasă și mai interesantă. Și chiar dacă ai întâlnit persoana potrivită, nu înseamnă că ai obținut totul, că acum totul va fi bine și nu trebuie să mai depui efort.

O relație armonioasă – necesită mult efort din partea ambilor parteneri. Desigur, nimeni nu vă va da sfaturi, în urma cărora veți deveni imediat fericiți; nu există reguli precise și clare conform cărora vă veți schimba viața personală în bine.

Cu toate acestea, merită să țineți cont de cuvintele oamenilor cu experiență și să trageți concluzii.

În acest articol vreau să vă împărtășesc 3 afirmații ale psihologului, filosofului și psihanalistului german, Erich Fromm, ale căror cuvinte reflectă esența relațiilor armonioase.

1. „Dacă iubesc, am grijă, adică particip în mod activ la dezvoltarea și fericirea altei persoane, nu sunt un spectator”.

Dacă doi oameni se unesc, dacă se iubesc, atunci ei încep o viață complet diferită, nu cea care a fost înainte. Acum trebuie să te gândești nu numai la tine, ci și la partener, să ai grijă, să oferi ajutor și sprijin. Iar această dorință ar trebui să vină din inimă, aceasta nu este o obligație, ci propria dorință. Atunci când ai sentimente sincere, îți dorești să ai grijă de sufletul tău pereche, vei fi fericit(ă) să faci ceva plăcut pentru iubitul/iubita ta.

Indiferența și concentrarea doar pe sine omoară orice relație.

2. „Dacă iubesc un alt om, simt o uniune cu el, așa cum este și nu așa cum aș vrea să fie.”

Dacă într-o zi te-ai îndrăgostit, atunci ai acceptat toate neajunsurile acestei persoane, te-ai îndrăgostit de om pentru ceea ce este. Cel mai prost lucru pe care îl poate face cineva într-o relație – este să încerce să-și schimbe partenerul. Dacă el cedează influenței și se schimbă, atunci va fi deja o persoană diferită (desigur, nu vorbim despre obiceiuri proaste dobândite și dependențe).

3. „A oferi – este mult mai plăcut decât a primi”.

Ce este mai plăcut – să oferi cadouri sau să primești? Sunt sigură că multor oameni le place mai mult să ofere. Așa este și în relații. Nu trebuie să aștepți nimic și să-i ceri ceva partenerului. Atunci când iubești, îți place să faci omul de lângă tine fericit, să-l răsfeți și să-l protejezi. Acele relații în care partenerii doar cer, fără a oferi ceva în schimb, sunt sortite la eșec.