”Tu te consideri bărbat?” Oare femeile au dreptul să decidă cum trebuie să fie bărbatul?

Femeile moderne își doresc multe de la viață. Totul și imediat. Și de dorit ca cineva să le aducă toate astea pe un platou de argint.

Dar în viața reală acest lucru se întâmplă foarte rar. Și atunci ea vine cu reproșuri de genul: ”Și tu te consideri bărbat? 

Urmează o listă lungă, uneori interminabilă, de criterii care se exclud reciproc, pe care, în opinia femeii, ar trebui să le aibă acest bărbat. Această listă este limitată doar de fantezia femeii, iar la unele ea este foarte dezvoltată. Dar bărbatul nu are atâția bani pentru ceea ce vrea femeia.

Și bietul pufăie, încearcă să corespundă, dar fără succes. Și chiar dacă a îndeplinit o cerință, apetitul doamnei crește, ea cere din ce în ce mai mult.

Dar eroul nostru nu renunță, depune și mai mult efort, el chiar vrea să câștige titlul de „Bărbat Adevărat”. Drept urmare, omul nostru obține stres constant și se epuizează cu câțiva ani înainte de pensionare.

Merită să-ți trăiești viața așa? Desigur, aceasta este alegerea personală a fiecărui bărbat. Dar mulți, pur și simplu nu au această alegere. Societatea ne impune principiul conform căruia bărbatul trebuie să întrețină femeia/familia, trebuie să câștige mult. Și ce îl va costa, societății nu îi pasă deloc. Dar bărbatul încearcă să corespundă acestei idei.

În opinia mea, bărbatul datorează ceva doar unei femei: această femeie este mama care l-a născut, l-a crescut, și-a pus sufletul în el timp de cel puțin 18 ani și chiar mai mult. Ea nu așteaptă nimic în schimb, doar iubirea reciprocă.

Și, la final am o întrebare: oare femeia poate ști cum ar trebui să fie bărbatul? Ea doar își poate dori ca bărbatul să aibă anumite calități, dar ceea ce este el ca bărbat ( în ceea ce privește masculinitatea și alte calități masculine) – poate fi apreciat doar de alți bărbați.