7 lucruri foarte importante de evitat atunci când te desparți de cineva.

Ai decis să rupi relația. Pentru a depăși această perioadă, trebuie să ai un plan cum să eviți greșelile comune.

De exemplu…

1. Nu uita niciodată de lucrurile practice.

Fostul partener are vreunul din bunurile tale? Are cheile casei tale? Cum ai de gând să te desparți de el?

Ca și în cazul celor mai importante decizii de viață, trebuie să ai un plan bun pentru momentul în care ai decis să te desparți de cineva. Acesta este, de asemenea, un moment excelent pentru a evalua dacă despărțirea este o idee bună, în caz că tocmai v-ați certat.

De îndată ce ai luat o decizie, rămâi cu ea.

2. Nu încerca să-ți pedepsești fostul partener

Să presupunem că fostul partener este o persoană groaznică. Te-a mințit, s-a comportat mereu egoist. Probabil te doare și vrei să-i întorci o parte din acea durere înapoi. Împotrivește-te acestei dorințe.

De ce? În primul rând, pentru că insultele nu-l vor afecta. Atunci când încerci să pedepsești pe cineva, îți faci rău și ție. Asta îți va crește anxietatea, te va împiedica să te vindeci și să mergi mai departe.

Orice încercare de a-l pedepsi nu-ți va aduce beneficii. Este ușor în comedii, dar nu este deloc distractiv în viața reală. Eliberează-l și acționează decent. Alții te vor respecta pentru asta.

3. Nici nu te gândi să fiți din nou împreună, cel puțin câteva săptămâni.

Amintește-ți că ai avut un motiv pentru a vă despărți. Înainte de asta, trebuie să-ți iei angajamentul să stai departe cel puțin câteva săptămâni … sau mai mult.

Făcând o pauză lungă, analizând problemele din relație și trăind singură, vei înțelege de ce nu a funcționat. Această reflecție te va ajuta să determini dacă îi mai oferi o șansă (cel mai probabil nu o vei face).

4. Nu-ți face griji pentru prietenii comuni.

Prieteniile nu fac parte din ecuație, deoarece viața ta romantică contează mult mai mult pentru sănătatea ta socială pe termen lung.

Dacă pierzi prietenii, așa să fie. Probabil că nu au fost cei mai buni prieteni dacă au rupt prietenia. Îți vei face prieteni noi dacă depui efort.

Dacă nu-ți pierzi prietenii, vei avea un grup de sprijin care te va ajuta în următoarele câteva luni.

5. Evită comunicarea cu fostul partener 

Fiecare apel telefonic îți provoacă sentimente contradictorii, forțând fostul iubit să reevalueze relația. El poate lua acest lucru drept un semn că vrei să încercați din nou. Doar ai nevoie de timp și spațiu, dar în cele din urmă te vei întoarce. Nu face acest lucru o perioadă îndelungată, evită comunicarea dacă este posibil.

Există, desigur, excepții, mai ales dacă trebuie să-ți iei lucrurile etc.

6. Nu-i da speranță.

Dacă s-a terminat, atunci s-a terminat. Nu încerca să-i spui ceva de genul: „Am nevoie de timp pentru a mă gândi” sau „Am doar nevoie de spațiu”.

O abordare cinstită pare nepoliticoasă pe termen scurt, dar în timp va fi cea mai bună opțiune.

7. Nu începe o nouă relație. 

Dacă ai luat decizia de a rupe relația și ai făcut-o, acesta este un semn că te apreciezi suficient pentru a ieși dintr-o situație proastă. Cu toate acestea, munca ta nu s-a încheiat.

Trebuie să te bucuri de viață în singurătate o perioadă de timp sau cel puțin să-ți dovedești că ești suficient de încrezătoare pentru a face un efort real în următoarea relație.

Timpul după despărțire este un timp magic. Poți să afli unde ai greșit și să înțelegi cum vei face lucrurile diferit pentru a avea un rezultat pozitiv în viitor.