80% dintre divorțuri sunt inițiate de femei. Iată de ce.

”Divorțul – este trădarea celui căruia, tu femeie, i-ai jurat că vei fi alături ”la bine și la greu, până când moartea vă va despărți…!” Acesta era comentariul unui bărbat la un articol despre femeile divorțate. Femeile deja știu că vor fi învinuite pentru criza din căsătorie. Ele sunt cele care depun 80% din cererile de divorț, ele distrug familiile, lasă copiii fără tați.

Bărbați, știți de ce în majoritatea cazurilor femeile sunt cele care fac acest lucru?

Pentru că voi sunteți mai puternici. 

Și în căsătorie vă puteți impune mai ușor poziția și face totul așa cum vă doriți. Puteți construi viață comună cât mai confortabilă pentru voi.

Sunteți mai puternici din punct de vedere fizic și mai stabili social. Nu sunteți neajutorați în timpul sarcinii, nașterii și concediului de maternitate. Aveți mai multe pârghii în căsătorie.

Și mulți dintre voi nu faceți față acestui avantaj, jucând rolul de regi în relația cu nevestele voastre neajutorate în perioada concediului de maternitate.

Suferiți de alcoolism mai des decât noi. Înșelați mai des, folosiți forța fizică mai des. Dacă se întâmplă acest lucru, nu ne putem apăra, cu excepția lacrimilor – o „armă feminină” demult ineficientă.

80% dintre femeile care nu au o altă opțiune decât să fugă, inițiază divorțul. Pentru că forțele nu sunt egale.

Aceasta nu este „trădare” din partea femeii. Este eșecul proiectului comun. Inclusiv eșecul bărbatului care nu s-a descurcat cu misiunea de lider al familiei.

„Ea doar voia să-mi ia jumătate de avere și să locuiască singură cu copiii.” – dacă s-a întâmplat asta, ai fost un soț rău. Nicio femeie rațională nu va renunța la un soț bun. Există și cazuri când femeia întâlnește un alt bărbat. Sau suferă de alcoolism. Dar acesta este un procent foarte mic.

”Să fim împreună la bine și la greu…” – este minunat. Dar dacă nu poți schimba relația nefericită, cea mai bună opțiune este despărțirea. Niciun jurământ și nici ștampila din pașaport nu au dreptul să forțeze omul să trăiască prost.

Dragi cititori, ați trecut printr-un divorț? Dacă da, la inițiativa cui? Împărtășiți-ne în comentarii.