Secretul longevității japonezilor nu este legat de dieta sănătoasă, este vorba despre…

Toți știu că râsul, bucuria și pozitivitatea cresc durata viața. Acestea nu sunt cuvintele unui înțelept sau ale unui bătrân japonez – viața însăși dictează regulile sale. Acest lucru trebuie acceptat, trebuie să te adaptezi rapid acolo unde este necesar și să trăiești calm și fericit. În cele din urmă, confortul spiritual, liniștea și plăcerile mentale îi oferă omului sănătate și longevitate.

Japonezii sunt cunoscuți ca fiind cei mai longevivi oameni de pe planetă, iar la baza sănătății lor stau câteva adevăruri simple: și nu este vorba doar despre alimentația sănătoasă și adecvată, ecologia și antrenamentul fizic.

Baza longevității lor este – mentalitatea!

De ce japonezii trăiesc atât de mult?

Statisticile spun că în 2017 numărul japonezilor care aveau peste 90 de ani depășea 2 milioane. Pe insula Okinawa, numită și „pământul nemuritorilor” trăiesc câteva sute centenari.

Ce caracteristici asigură longevitatea și sănătatea japonezilor?

1. Dorința de a trăi este cea mai sigură cale către longevitate.

Japonezii au o tradiție – copiii și nepoții trăiesc cu părinții lor, iar părinții, atât timp cât sunt sănătoși și puternici îi ajută întotdeauna la menaj. Traiul în aceeași casă cu copii și nepoți are un efect pozitiv asupra psihicului generației mai în vârstă, trezind în ei bucurie și interes pentru viață.

2. Japonezii sunt oameni sociabili și prietenoși.

Nici după pensionare nu stau acasă, ci comunică strâns cu prietenii și familia, se adună în cluburi de interes, cântă și dansează. Japonezii nu o fac special pentru sănătate – acesta este modul lor de viață.

3. Japonia ne cucerește cu ordinea sa. 

Pentru că japonezii au foarte mult respect pentru ei înșiși, pentru ceilalți oameni și pentru țara lor în general. A arunca gunoiul, a scuipa, a lipi gumă oriunde – este ceva incompatibil cu mentalitatea japonezilor.

4. Japonezii adoră liniștea și calmul.

Nu strigă și nu vorbesc în public, nu se împing, dar își așteaptă liniștit rândul. Acum gândiți-vă câți nervi și sănătate lăsăm noi în rânduri, în transportul public și în alte mulțimi aglomerate?

5. Japonia este o țară foarte ospitalieră.

Japonezii își întâlnesc cu bucurie oaspeții, iar la despărțire le mulțumesc. De asemenea, sunt oameni prietenoși și receptivi, fericiți să-i ajute pe toți, peste tot și întotdeauna.

6. Pensia nu este pentru japonezi

Japonezii sunt oameni foarte harnici, în viața lor nu există conceptul ”vacanță”. Realizările importante în viață sunt sarcina fiecărui locuitor al Japoniei și ei sunt dispuși să meargă spre obiectiv, lucrând zi și noapte.

În Japonia, de asemenea, nu există conceptul de „pensionar”. Prin lege, omul ocupă o funcție și muncește atât timp cât îi permite sănătatea.

7. Este o națiune foarte mândră

Dar nu în sensul orgoliului – demnitatea, onoarea și interesele personale sunt foarte importante pentru japonezi. Fiecare locuitor al țării soarelui răsare își va apăra ferm ceea ce este al său.

După cum puteți vedea, stresul la japonezi este minimizat, oamenii găsesc momente pozitive în orice și se bucură acolo unde noi ne putem înfuria sau enerva.

Nu trebuie să urmăm exemplul „cuiva”, să încercăm să trăim ca „cineva” și să fim ca „cineva”. Fiecare persoană este unică și frumoasă. Trebuie doar să-ți descoperi toate calitățile pozitive și să înveți să „vezi binele” din jur.

Trăiește ACUM, bucură-te și nu-ți face prea multe griji pentru mâine.

După cum spune și Evanghelia: ”Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu adună în hambare. Şi totuși Tatăl vostru ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai valoroși decât ele?”