Mesaj pentru bărbați: ”Vă caracterizează nu modul în care începeți o relație, ci cum ieșiți din ea.”

Cuvintele mele sunt pentru voi bărbați:

Va caracterizează cu exactitate nu modul în care intrați într-o relație, ci cum ieșiți din ea. Durerea provocată de pierderea iubirii este cu mult mai mică decât durerea pe care o experimentăm, noi femeile, atunci când suntem dezamăgite de voi. Pentru că în acest moment înțelegem că persoana pe care respectat-o, iubit-o, în care am avut încredere – nu a existat niciodată. Chiar și amintirile își pierd valoarea.

De aceea:

1. Fii sincer

Avem dreptul să trăim și să facem lucrurile așa cum considerăm de cuviință. Nu avem doar dreptul să înșelăm în mod deliberat și crud așteptările celui/celei care are încredere în noi.

NU dorești ceva serios? Spune-i acest lucru de la început. Partenera ta, de asemenea, are dreptul să știe în prealabil ce fel de relație îți dorești și să aleagă: este de acord cu ea sau nu, dar nu să devină o victimă a manipulării. Sentimentele altei persoane nu sunt o jucărie.

2. Taci

Taci, dacă nu ești sigur că iubești această femeie, că îți dorești cu adevărat să-ți conectezi viitorul cu ea. Taci, până când vei fi sigur că îți dorești cu adevărat ca ea să se mute cu tine sau să vină în vizită în weekend. Taci, dacă te îndoiești că vrei să petreceți împreună vacanța.

În timp ce taci – presupunerile ei – sunt responsabilitatea ei. Din momentul în care ai spus ceva cu voce tare, ești responsabil pentru ceea ce ai spus sau ai promis.

Taci, dacă nu ești sigur de sentimentele tale. Să spui „te iubesc”, iar apoi „oh, sunt confuz – nu te iubesc” este crud și iresponsabil. În final, ea va înțelege totul prin acțiunile tale, nu prin cuvinte. Nu arunca cuvinte goale!

3. Asumă-ți responsabilitatea

Pentru acțiunile și promisiunile tale! Bărbatul valorează exact atât cât valorează cuvântul său. Chiar crezi că poți promite și apoi să uiți de promisiunea ta? Să spui ceva și apoi să renunți la cuvintele tale? Să spui jenat că ai fost confuz, nu te-ai înțeles, nu ai luat în considerare ceva, nu ești vinovat, nu ai vrut nimic rău? Nu ești un copil. Iar evaziunile tale doar provoacă dezgust.

Capacitatea de a-ți asuma responsabilitatea și de a accepta consecințele cuvintelor și acțiunilor tale, indiferent cât de neplăcute și incomode ar fi aceste consecințe, este un semn al omului adult. Maturizează-te. Sau, dacă dorești să rămâi un copil – nu te apropia de o femeie matură, aceasta nu este categoria ta de vârstă!

4. Dacă ai promis, ține-ți cuvântul.

Nu pune femeia într-o poziție umilitoare. Ai promis, nu ai făcut. Tu taci și ea, de asemenea, tace pentru că nu vrea să facă presiuni asupra ta și să cerșească ceva. Femeia care se respectă nu va cere nimic. Nu-i testa mândria. Ai promis – fă-o. Dacă nu poți sau nu vrei să o faci – spune-i direct.

5. Respectă femeia, chiar și atunci când ai încetat să o iubești.

Iubirea trece, se întâmplă. Dar chiar și așa, învață să-i respecți: demnitatea, sentimentele, mândria. Fii delicat. Fii sincer. Nu fi crud. Nu fi laș, nu fugi de conversație, explicație, responsabilitate pentru trecutul vostru comun. Lasă-i o amintire bună despre tine.

Din păcate, mulți bărbați, pierzându-și interesul pentru femeie, se gândesc: i-am dat cadouri, am mers în vacanță împreună pe cheltuiala mea, nu are de ce să se plângă, s-a distrat minunat!

Așadar, îți voi spune un secret: 99,9% dintre femeile a căror relație s-a încheiat cu dezamăgire, ar prefera să nu se întâlnească niciodată cu tine. Să nu fii în viața lor. Deloc. Ele nu au nevoie de nimic de la tine. Ele regretă și vor să scape de amintiri, să le șteargă din memorie.

Despărțiți-vă cu demnitate.

Atunci când ai o mare ispită de a termina totul cu cheltuieli emoționale minime, doar gândește-te: ai dori ca femeia care îți este dragă să-ți facă același lucru? Nu? Atunci măsoară-i pe ceilalți cu aceeași măsură cu care te măsori cu tine. În cele din urmă, totul se întoarce. Fii bărbat. Rămâi uman.