De ce bărbații neatractivi și cu venituri reduse au un Ego atât de mare?

Ei cer respect, își doresc alături o femeie frumoasă, dezinteresată. Deși ei înșiși nu reprezintă mare lucru. Ei bine, astfel de bărbați se întâlnesc adesea.

De regulă, ei nu lucrează sau au un job prost plătit, care nu necesită calificări înalte. Unii au un loc de muncă bun, dar lucrează doar pentru spectacol.

Bărbații neîngrijiți cu care mi s-a întâmplat să lucrez aveau o opinie înaltă despre sine. Interesant este că își doreau și cereau să fie iubiți (dezinteresat) de femeile frumoase, bine îngrijite.

De ce acești bărbați au opinie atât de mare despre propria persoană?

De fapt, de unde au obținut o astfel de opinie? Trebuie să spun că ei nu au stima de sine sănătoasă. Ea este redusă. Iar opinia lor despre sine se explică prin lipsa completă de înțelegere a ceea ce se întâmplă. Ei nu se cunosc și nu se înțeleg pe sine și cu atât mai puțin pe ceilalți. Astfel de bărbați sunt rupți de realitate. Ei trăiesc în lumea fanteziilor, sunt cufundați în iluzii.

Au multe credințe neviabile. De exemplu, unii cred că toată lumea le datorează ceva. Începând cu statul și terminând cu femeile. Le datorează pentru că ei vor asta. Iar când „debitorii” nu le oferă nimic, ce credeți că fac?

Credeți că își schimbă credințele? Își revizuie opiniile? Fac singuri ceea ce cer de la alții?

Desigur că nu. Se înfurie, cer, fac scandal (mai des se ceartă cu mama lor sau cu cei apropiați) și scriu lucruri urâte pe Internet etc.

Bărbatul ratat, cu ego mare:

a) are credințe nefuncționale sau distructive,

b) este rupt de realitate,

Bărbații de succes, pe de altă parte, gândesc flexibil și se bazează pe realitatea obiectivă. Succesul lor este puțin influențat de aspect, înălțime, greutate etc. Deoarece țin cont de realitate, ei își pot compensa deficiențele cu altceva (carismă, bunătate, generozitate, deschidere, atenție etc.).

Un bărbat de succes înțelege că nimeni nu-i datorează nimic. El este capabil să-și schimbe credințele. Dacă observă că alții nu-l acceptă pentru „ceea ce este”, el se gândește: poate că nu este vorba despre alții, ci despre mine? Oare pot să-mi spăl singur hainele, să-mi gătesc mâncare?

Cel ratat se agață de convingerile și opiniile sale. Viziunea sa asupra lumii este denaturată, nu se cunoaște bine pe sine și pe ceilalți, nu are flexibilitate psihologică.

Toate acestea duc la probleme și chiar la depresie și nu la dragostea dezinteresată a femeilor frumoase, la care visează astfel de bărbați.