Femeia cu termenul de valabilitate expirat: cine este ea, în opinia unor oameni?

De foarte multe ori aud de la unele persoane că după 35 de ani femeia nu mai este cotată pe piața căsătoriei.

O prietenă vrea să divorțeze de soțul ei care o bate periodic. Și știți ce spun prietenii și cunoscuții despre ea? „Cine va avea nevoie de ea la 35 de ani, plus că are și un copil?” Bârfesc desigur pe la spate, iar în față îi zâmbesc ipocrit și o asigură că neapărat va reuși și își va găsi un bărbat mai bun.

O altă prietenă de 35 de ani nu a fost niciodată într-o relație serioasă. Fata trăiește pentru sine, are un loc de muncă bun și un apartament în centrul orașului. De curând și-a luat o pisică. „Mai bine ți-ai lua un bărbat”, spun cei din jurul ei indignați. ”Încă puțin și cine va avea nevoie de tine?” Dar cei care o critică nici nu se gândesc la ideea că această fată fără copii și soț trăiește mai bine decât unele doamne căsătorite.

În societatea noastră, există un stereotip: după 35 de ani femeia nu mai are șanse să întâlnească un bărbat bun, demn. Se pare că femeile au un anumit termen de valabilitate. „După treizeci de ani, femeia pierde sclipirea din ochi și setea de viață, ea obosește să lupte și devine pasivă”, a scris un tip.

Categoric, nu sunt de acord cu acest lucru. Pentru că în viața mea am văzut o mulțime de oameni, atât bărbați, cât și femei, a căror strălucire în ochi și setea de viață au dispărut deja la 25 de ani – există astfel de băieți bătrâni și femei bătrâne. Și am văzut oameni care chiar și la 40 de ani sunt plini de viață. O prietenă a mamei mele încă mai iese la întâlniri și are peste 45 de ani.

Femeile, precum și bărbații, nu au termen de valabilitate. Mai precis, doar într-un singur caz. De exemplu, dacă fata are 25 de ani și singurul ei avantaj este trupul tânăr și frumos cu care atrage bărbații, știți voi pentru ce. Și dacă până la vârsta de 35  ani, ea nu și-a dezvoltat și alte avantaje, atunci, desigur, viața ei a eșuat – cine are nevoie de o prostuță de 35 de ani? Iar dacă în acești cincisprezece ani, femeia nu numai că și-a îmbunătățit intelectul, carisma și farmecul, dar a dobândit experiență de viață, a devenit o personalitate interesantă, atunci vor exista mereu bărbați în jurul ei. MEREU!