De ce femeia pleacă din relație pentru totdeauna, iar bărbatul nu pleacă niciodată?

Se întâmplă pentru că bărbații și femeile percep relația în mod diferit.

Despărțirea – este întotdeauna o lovitură și o încercare grea pentru femeie. Ea știe sigur că acesta este sfârșitul. Nu va mai exista nimic. Și nu este vina emoționalității feminine, ci dezvoltarea mai puternică a sferei emoționale decât la bărbați, ceea ce duce la conștientizarea clară a ceea ce se întâmplă. Realizarea faptului că totul este distrus și nimic nu poate fi întors sau reparat. Desigur, ea va suferi, dar apoi va veni libertatea. Femeia arde complet, însă renaște din cenușă, deja cu experiența care o va ajuta în viitor să nu mai facă aceleași greșeli.

Bărbatul, însă, se „joacă” mai mult și gândește mai puțin. Femeile înțeleg mai bine cum se dezvoltă relațiile, iar la bărbați această parte este mai puțin dezvoltată. Chiar dacă el a inițiat separarea, garantat se va simți rău, dar nu imediat, ci mai târziu. La început, el se bucură de curajul și de libertatea sa. Apoi va avea sentimentul că doar a ieșit la plimbare și dacă își dorește poate reîntoarce totul. Doar a fost atât de iubit, ceea ce înseamnă că femeia încă îl mai iubește și este dispusă să-l accepte înapoi.

Și chiar dacă nu are dorința de a se întoarce și iubirea s-a stins demult, el poate simți gelozie și sentimentul de posesivitate. Bărbatul simte ceea ce nu are niciun drept și asta îi provoacă furie. El o consideră a lui. A LUI. El nu vrea să o împartă cu nimeni, ci vrea să aibă aceleași privilegii ca înainte. El nu este conștient de câtă durere a provocat și că nu va mai fi tratat la fel ca înainte.

Psihologii spun că bărbații trec peste divorț mai dificil decât femeile. Acest lucru se întâmplă pentru că, la început, bărbatul nu-și dă seama că acționează impulsiv, având o dorință de moment sau poate fiind încurajat de prieteni, mamă sau amantă. Acest lucru nu-i permite să se oprească, să se gândească, să analizeze ce se întâmplă, să simtă.

Dacă femeia plânge la început, el va fi simți acest lucru mai târziu și nu va fi deloc pregătit pentru asta. De aceea, bărbatul suferă foarte mult, chiar dacă pleacă de la femeia pe care o urăște.

Bărbatul nu poate accepta că femeia cu care a avut o relație nu mai este femeia lui. I se pare că EA încă este femeia lui. Că are drepturi asupra ei. Și ciocnirea cu realitatea, care nu corespunde gândurilor sale, îl poate răni sau enerva.

De aici și conflictele cu fostele partenere și surprinderea că brusc ești respins. Deși el însuși a plecat și a spus lucruri groaznice în urmă cu 10 ani, a strigat că nu se va mai întoarce la ea. Dar se întoarce de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Și mai crede că a fost așteptat în tot acest timp. Dar este suficient ca femeia să-l respingă – și din nou va vărsa aceeași mizerie ca înainte. Dacă femeia a fost a lui, ea va rămâne „femeia” lui. O rană nevindecată care îl va durea toată viața.

Dacă femeia pleacă – acesta este sfârșitul. Ea pleacă pentru totdeauna. Și cât de mult l-a iubit, la fel de mult îl poate urî sau își pierde complet interesul pentru el. Dacă nu a apreciat-o, atunci o va pierde pentru totdeauna.

Bărbatul, dacă a fost cu o femeie, el o poartă în sufletul său toată viața. Aceasta este femeia lui. Practic, proprietatea lui. Victoria lui. Chiar și împărțirea copiilor este doar o răzbunare. Pentru că a îndrăznit să trăiască fără el. Că a încercat să fie fericită.