Iată cum înțelegi că ai o prietenă toxică: 5 semne evidente.

Prietenii și prietenele ni le alegem singuri. Și de-a lungul timpului aceste prietenii fie se dezvoltă în ceva sincer, fie ne trag în jos. Atunci vine momentul să te gândești dacă prietena/prietenul tău merită să fie în viața ta.

Iată semnele unei prietene toxice:

1. Întâlnirile neplăcute

”Mai bine nu venea!” – asta îți spui de îndată ce pleacă. În același timp, îți dorești să fii singură, te cuprinde melancolia. Și mai vrei să înghiți întregul tort și duzina de plăcinte.

Deși, ea exact asta a spus: „Burta ta, dragă prietenă, este ca a unei femeie însărcinate”. Și, de asemenea, a vorbit disprețuitor despre iubitul tău. După plecarea ei, se pare că viața se face praf. Ea însă luându-și la revedere, era fericită.

Astfel de relații, în care unul îl otrăvește lent pe celălalt, de obicei sunt toxice. Din contul dispoziției tale proaste, ea se afirmă. Prietena ta are nevoie de asemenea întâlniri. Vampirii energetici au întotdeauna nevoie de sânge proaspăt.

2. Tu te simți rău, ea este fericită.

Această prietenă pare un înger. Ea este dispusă chiar și la miezul nopții să vină să te susțină. Dar, ascultă-i mai atent compasiunea. Ea este capabilă să facă dintr-un mic conflict un scandal de scară universală.

Tu ai avut o neînțelegere cu soțul cu privire la locul în care să atârnați televizorul, în camera de zi sau în dormitor. Dar pentru ea astea nu sunt fleacuri. Toți bărbații sunt răi și nu poți avea încredere în ei. Incapacitatea de a ajunge la un acord cu soțul, în general, este un motiv de divorț.

Se pare că această prietenă fie nu are viață personală, fie nu poate trăi dacă nu află că cineva se simte rău în acest moment.

3. Tu ești fericită, ea suferă. 

Ai primit pe neașteptate o ofertă de muncă avantajoasă, persoana iubită te-a cerut în căsătorie, ai câștigat la loterie. Ai un motiv să sari în sus de bucurie. Dar nu și dorința de a-ți suna prietena și a-i spune despre bucuria ta. Pentru că simți că ea nu se va bucura pentru tine. Imediat ce ceilalți se simt bine, starea de spirit a acestei persoane se deteriorează imediat.

4. Nu-i pasă.

Orice i-ai povesti: despre problemele din familie, despre succesul copilului la școală, despre sănătatea ta sau despre un incident amuzant din vacanță, ea te întrerupe și își amintește că ceva similar s-a întâmplat în viața ei. În același timp, problemele ei sunt de două ori mai mari în comparație cu ale tale, iar despre succesele sale va povesti cu o superioritate evidentă.

5. Este umbra ta

Te imită în orice: îți cumperi o rochie și ea la fel, mergi într-o excursie, o săptămână mai târziu apare o fotografie pe pagina ei din același loc. De dragul experimentului, vino în vizită la ea. Cu siguranță canapeaua ei va fi acoperită cu aceeași pătură ca a ta. Ești nedumerită de apariția acestui geamăn neplanificat. Iar ea consideră că viața ta este ca a ei. Cum altfel? Este îngrijorată pentru tine.