4 semne clare că femeia nu se iubește.

Milioane de femei moderne nu se iubesc, continuând să îndure nepolitețea abuzatorului pe care îl au alături și cred că acest lucru este normal.

Iată câteva semne evidente că femeia nu se iubește:

1. „Mama interioară” sau sacrificiul de dragul altora

Sacrificiul este inerent femeilor de la naștere. Suntem de nouă ori mai emoționale decât bărbații, deci această calitate nu poate fi exclusă complet, dar putem învăța să ne controlăm „mama interioară” care vrea să-i facă pe toți fericiți, sacrificându-și timpul personal, emoțiile și stările.

Tocmai din dorința de a-i mulțumi pe toți, de a le arăta și dovedi că este de neînlocuit, femeia adesea suferă de epuizare emoțională. Se ajunge până la punctul că unele vor să se sinucidă sau cad într-o depresie profundă.

2. Victima atrage abuzatorul

Sacrificiul nu numai că te distruge, ci atrage abuzatori și crește copii-egoiști. Femeile care fac totul pentru alții, dar nimic pentru sine, sunt tratate cu lipsă de respect, sunt devalorizate și folosite. Oricine ar fi – soțul, copiii, frații, surorile, colegii de muncă. O astfel de femeie va duce povara până când își va da ultima suflare.

3. Egoismul

Egoismul de asemenea poate fi motivul unor concesii constante și a economisirii pentru dorințele sale. Deci, preferând să cumpere un cadou pentru copil sau soț sau îndeplinind sarcinile de muncă care nu sunt responsabilitatea ei, o astfel de femeie își gâdilă orgoliul.

În astfel de cazuri, femeile se gândesc: „ Fără mine ei nu decid și nu fac nimic.” Drept urmare, sinele lor interior crește până la dimensiunea sa maximă. Dar, în final, vor fi depășite de dorința de a renunța. Această abordare este epuizantă și duce la ardere.

4. Sentimentul de vinovăție pentru că și-a oferit un cadou.  

Pentru orice femeie este important să cheltuie bani și timp pentru sine. Dar de multe ori, femeile care respectă această regulă, se simt vinovate. De exemplu, că au mers la masaj, când puteau cheltui acești bani pentru altceva.

Nu face asta. Cheltuiește doar acele sume de bani pentru care nu te vei simți vinovată. Nu lua banii alocați pentru vacanță, dacă știi că mai târziu te vei tortura pentru asta. Începe cu ceva mic. Cumpărându-ți o rochie, o bijuterie sau orice altceva, ar trebui să obții plăcere. Prețul nu contează, contează să obții emoții pozitive.