5 fapte interesante cu care vei surprinde orice interlocutor.

În acest articol îți voi împărtăși 5 fapte interesante pe care puțini oameni le cunosc. Dacă vei vorbi despre ele în orice companie, imediat vei fi în centrul atenției.

1. Albert Einstein ar fi putut deveni președinte. 

În 1952, după moartea președintelui Israelului, premierul țării i-a oferit lui Einstein funcția de președinte. Omul de știință a fost extrem de emoționat de propunere, dar totuși a decis să refuze, spunând următoarele: „Pentru mine sunt mai importante ecuațiile matematice, pentru că politica este necesară prezentului, iar ecuațiile – pentru eternitate”.

2. În vremurile străvechi, cerceii erau accesorii exclusiv masculine. 

Pentru vechii egipteni, cercelul era un semn al poziției înalte, purtat de membrii familiei regale, de preoți și de oameni foarte înstăriți. Marinarii își puneau cercelul după ce traversau ecuatorul. El le oferea dreptul la o cană gratuită de alcool în orice cârciumă și le permitea să pună picioarele pe masă. La pirați, urechea străpunsă însemna o navă prădată. Iar soldații purtau cercei ca un talisman și o amintire despre casă.

3. OMG (organismele modificate genetic) nu dăunează sănătății.

„OMG nu dăunează sănătății”, spun oamenii de știință de la Academia Națională de Inginerie și Medicină.

„De fapt, ceea ce se numește OMG – este același fruct sau legumă pe care îl poți cultiva în grădina ta. Singura diferență este că, cu ajutorul modificărilor genice, acesta este protejat de dăunători, crește în condiții mai bune”, explică cercetătorii. Deci, nimeni nu se va transforma în monstrul Frankenstein din cauza salatei mâncate.

4. Oamenii care au un număr mare de alunițe pe corp trăiesc mai mult decât ceilalți. 

Oamenii de știință de la King’s College London au realizat un studiu la care au participat 900 de cupluri de voluntari. Ei au studiat celulele și țesuturile și au comparat starea lor cu numărul de alunițe de pe corp. S-a dovedit că organismul oamenilor cu 100-400 de alunițe era mult mai tânăr decât al celor care nu aveau alunițe pe corp.

Acest lucru poate fi explicat prin faptul că la persoanele cu multe alunițe lungimea telomerelor cromozomilor este mult mai mare. Telomerele – sunt zonele care permit reproducerea ADN-ului. Adică, cu cât sunt mai lungi, cu atât omul îmbătrânește mai lent.

5. În fiecare an 7.000 de oameni mor din cauza scrisului de mână neclar al medicilor.

Scrisul de mână de neînțeles al medicilor omoară peste 7.000 de oameni, iar medicamentele greșite afectează 1,5 milioane de pacienți anual. Și acestea sunt statisticile doar din SUA, furnizate de Academia Națională de Științe a Institutului de Medicină (OIM).

Clinica Inselspital din Berna, de asemenea, a împărtășit rezultatele cercetărilor sale, care spun că scrisul de mână neclar al medicilor este cauza decesului pentru 25% dintre pacienți, iar în 4% dintre cazuri, scrisul într-adevăr nu putea fi citit.