Cum pot deveni bărbații fericiți? Iată ce crede renumitul actor Al Pacino despre asta.

Dacă mă întrebați cum poate deveni un bărbat fericit – voi ridica din umeri. Probabil, câștigând un milion, cumpărând un apartament lângă mare sau cucerind Everestul. Îndeplinindu-și visul din copilărie sau renunțând la jobul pe care nu-l iubește. Fiecare în funcție de nevoile sale.

Dar fericirea – nu este libertatea de tiranul din birou. Nici banii, nici apartamentul. Pentru sensul vieții – este prea puțin. Un bărbat încrezător nu-și va pune viața pe altarul unui apartament lângă mare.

Bărbații au nevoie de oxigen în plămâni și avânt în visuri, fapte și planuri.

Al Pacino adoră să-ți amintească tinerețea și copilăria săracă. Actorul a împlinit 80 de ani în acest an. Și în fiecare interviu subliniază că a vândut ziare pentru 50 de cenți, iar apoi a primit un Oscar.

Asta m-a făcut să reflectez. De ce o persoană de succes și-ar aminti evenimentele dintr-o altă viață, atât de îndepărtată? De ce vrea să redeschidă rănile vechi?

Și atunci mi-am dat seama. Al Pacino, povestindu-și povestea de viață, își retrăiește din nou triumful.

Pentru că atunci când un tânăr frumos dintr-o dinastie de actori primește un Oscar, nu este deloc o realizare, ci o regularitate. Iar când statueta este înmânată fiului unor emigranți italieni săraci, acest lucru spune ceva.

Acesta este Everestul său personal. Vârful care a cedat.

Al Pacino a spus o singură frază, pe care i-am trimis-o imediat soțului meu.

Bărbații moderni consideră că au noroc cei care s-au născut în familia potrivită. Sau cei care au relații. Cei cărora li se deschid ușile palatelor regale. Li se pare că o poziție înaltă pe care au obținut-o cu ajutorul relațiilor sau ca moștenire – este fericirea. Că fericirea este să nu-ți îndoi spatele și obții totul în viață.

Dar Al Pacino este sigur – secretul fericirii bărbaților este depășirea. Riscul. Curajul de a visa și de a realiza.

Nu contează ce ating bărbații – contează că vor fi mândri de ei înșiși.

”Secretul este de a vorbi cu cei mai buni. De a lupta cu cei mai puternici. De a-i iubi pe cei pe care e interzis să-i iubești. De a nu muri acolo unde mor alții.” – Al Pacino

Sunteți de acord cu actorul?