Femeia face inconștient aceste 9 lucruri, atunci când nu este pregătită pentru o nouă relație.

Îți spui ție și altora că visezi să te îndrăgostești. Și în viața ta există deja un bărbat care te place. Dar declarațiile tale nu înseamnă deloc că ești cu adevărat pregătită pentru o relație.

În comunicarea cu bărbatul, îi trimiți inconștient semnale că nu ești disponibilă. Ești surprinsă? Iată câteva semne în comportamentul tău prin care bărbatul înțelege că nu vrei o relație cu el.

1. Sentimentele tale se schimbă în fiecare zi. 

În orice relație îndoielile sunt normale, dar există o limită. Incapacitatea de a avea emoții stabile față de bărbatul cu care te întâlnești, este un semn de avertizare.

Probabil că nu ar trebui să fii în această relație acum. Chiar dacă în unele momente simți pentru partener ceva ce seamănă cu iubirea, sentimentul de ambiguitate care îl înlocuiește sau dorința de a ieși din această relație – este mai mult decât indicativ.

2. De fiecare dată când vorbești despre iubire, simți amărăciune.

Dacă vrei să te îndrăgostești, trebuie să începi totul de la zero. O despărțire dureroasă te poate face cinică. Crezi că cicatricile din sufletul tău vor rămâne acolo pentru totdeauna. Dar dacă îți oferi timp, ele vor dispărea.

Încercarea de a iubi din nou pentru a-ți vindeca inima frântă, nu va duce niciodată la fericire. Întoarce-te acolo unde vei fi deschisă sentimentelor și vezi dacă ești pregătită.

3. Nu dorești să-ți arăți vulnerabilitatea în fața bărbatului. 

Deschiderea și vulnerabilitatea sunt primii pași pentru a te îndrăgosti. Dacă încerci să schimbi subiectul când bărbatul vrea să afle mai multe despre tine, întreabă-te de ce îți este atât de greu să fii deschisă cu el?

Lipsa dorinței de a te apropia de cineva, este un semn că trebuie să lucrezi asupra ta, înainte de a putea iubi.

4. Refuzi invitațiile. 

Eviți să petreci timpul cu bărbatul. Acest lucru vorbește despre faptul că nu ești pregătită pentru ceea ce-ți oferă. Dacă refuzi să te întâlnești cu el, acordă atenție acțiunilor tale, nu gândurilor.

5. Spui că nu-ți lipsește deloc fostul iubit

Chiar dacă simți dispreț și nu te vei întoarce niciodată la el, vorbind despre această persoană arați că încă nu ești pregătită pentru un nou bărbat în viața ta.

6. Folosești bărbații pentru a te distrage

Există femei care, după o despărțire dureroasă, folosesc bărbații pentru a se distrage de la durerea sufletească și pentru a depăși mai repede momentul.

Crezi că ești gata să te îndrăgostești și folosești în continuare bărbații ca un remediu pentru inima frântă? Prin asta dovedești că nu ești pregătită să te îndrăgostești cu adevărat.

7. Nu-ți poți asuma responsabilitatea într-o relație 

Dacă observi că încerci să încetinești sau să închei relația chiar și atunci când totul merge bine, mintea ta inconștientă semnalează că nu ești pregătită pentru ceva serios acum.

8. Îți este greu să te iubești 

Dacă nu te iubești, nu vei ști ce meriți și vei cere iubire de la ceilalți ca o confirmare. Pentru a iubi cu adevărat pe cineva, trebuie să-ți cunoști valoarea și să înțelegi exact de ce meriți aceeași atitudine bună.

9. Te simți legată

Lipsa consecvenței și vulnerabilității sunt semne evidente că nu ești pregătită să te îndrăgostești, dar este un atașament obsesiv. Sentimentul de nesiguranță și singurătate când nu ești alături de bărbatul cu care te întâlnești, este un semn că nu te simți confortabil. Și, după cum am menționat mai sus, nu poți iubi pe cineva, decât după ce te iubești pe tine.