”Dacă alte femei te bârfesc, consideră că ți s-a făcut un compliment.”

Bunica mea mereu spunea: “Dacă femeile te bârfesc, consideră că ți s-a făcut un compliment! Și trebuie să te bucuri, pentru că e doar o banală invidie feminină. Deci, ai ceva de invidiat!”

Cu ce nu prea sunt de acord cu bunica mea – este că trebuie să te bucuri. Când acest lucru se rezumă doar cu atacuri verbale, mai accepți, dar în spatele acestui lucru adesea sunt acțiuni insidioase, urâte și crude!

Principalul motiv al invidiei feminine – sunt bărbații! Sau mai bine zis, atenția masculină. Și nu contează ce fel de atenție – directă sau indirectă.

Nimeni nu invidiază în mod direct frumusețea sau succesul. Invidiază potențiala atenție masculină. Este o chestiune de concurență! De aceea, unele fete vor ”otrăvi” întotdeauna o colegă drăguță, care se bucură de atenția băieților. Și când aceste fete invidioase devin femei, vor scrie comentarii nepoliticoase și jignitoare celor mai atractive, mai de succes!

Există și o versiune voalată – aceasta este critica necerută. Pentru aceste doamne, contează să lovească cât mai tare, pentru că succesul și atractivitatea cuiva este un fundal insuportabil pentru viața lor îngrozitoare și o lovitură dureroasă pentru stima lor de sine!

Acest adevăr probabil că nu va ajunge la persoanele invidioase, dar oricum îl voi spune: „Faptul că faceți rău cuiva – nu vă va îmbunătăți viața! Mai bine schimbați-vă și nu vă sufocați de mânie. Sau lucrați la stima de sine, doamnelor!”