10 deprinderi ale oamenilor care urmează principiile minimalismului. Nu ezita să le aplici în viața ta.

Oamenii care urmează principiile minimalismului, adoptă în diferite moduri un stil de viață conștient, dar au obiceiuri similare. Încearcă să le aplici în viața ta și observă schimbările pozitive pe care ți le vor aduce.

1. Colectează experiențe, nu lucruri.

Lucrurile se acumulează și colectează praful. Impresiile lasă amintiri de durată și îți deschid noi orizonturi.

2. Menține-ți încrederea în alegerea ta. 

Dacă prioritățile tale s-au schimbat și nu-ți mai place să mergi în magazine scumpe, spune-le celor dragi despre asta. E în regulă să te schimbi. Este cam același lucru ca și renunțarea la alcool – un prieten adevărat te va înțelege și te va susține.

3. Exersează conștientizarea 

Când învățăm să facem alegeri conștiente, mintea noastră devine mai clară. Aruncând excesul din apartament și dulap, ne curățăm și mintea. Când punem lucrurile la locul lor, gândurile, de asemenea, se ordonează. Începem să ne simțim mai calmi, apare claritatea în minte și starea noastră de spirit se îmbunătățește.

Practicarea recunoștinței dimineața ne schimbă gândirea. Începem să apreciem ceea ce avem, să vedem frumusețea în lucrurile mici și nu mai pierdem atât de mult timp făcându-ne griji pentru viitor.

Fa-ți timp pentru creativitate. Acesta este un mod minunat de a scăpa de gândurile și îndoielile obsesive, înlocuindu-le cu momente plăcute. Nu trebuie să creezi o capodoperă, este important că ai făcut ceva. Oferă-i o șansă artistului tău interior și rezultatul te va impresiona.

4. Alege să închiriezi o locuință

Propria locuință are avantajele sale, dar nu este pentru toată lumea și este în regulă. Libertatea de alegere ne face viața mai ușoară, indiferent de normele acceptate în societate – aceasta este esența minimalismului. Crează-ți propria versiune a libertății financiare.

5. Trăiește în prezent

Relaxarea este cea mai neglijată, dar cea mai importantă parte a grijii de sine. La fel cum scapi de lucrurile inutile, poți scăpa de acțiunile inutile, făcându-ți timp pentru ceva plăcut.

Făcând ceea ce-ți place în mod regulat, îți restabilești energia mentală pentru a face față sarcinilor provocatoare. Ai încredere în tine. Știi ce este cu adevărat important.

6. Găsește noi utilizări pentru lucrurile vechi

Gândește-te cum să folosești ceea ce ai deja. Rezultatul poate fi mai distractiv decât crezi: borcanele cu gem pot fi transformate în căni, un tricou vechi poate fi transformat într-un top, iar mobilierul vechi poate fi revopsit. Gândește-te la toate obiectele pe care le poți salva să nu ajungă la gunoi.

7. Consumă conștient

Este foarte important să urmărești pe ce cheltui. Învață să recunoști afirmațiile vagi și minciunile manipulative. Încearcă să cheltui bani în conformitate cu etica și valorile personale.

Caută produse în magazinele locale. Când susții o afacere mică, susții un vis. Când cumperi articole de la vânzătorii privați de pe site-uri precum eBay sau Depop, susții persoana respectivă.

8. Renunță la cumpărăturile impulsive

Când cumpărăm impulsiv, cedăm tentației și ignorăm bunul simț. Li se întâmplă tuturor și este foarte enervant. Plăcerea pe care o obținem dintr-o achiziție impulsivă se pierde înainte de a ajunge acasă. Apoi, tot ce ne rămâne este dezamăgirea de acest obiect inutil și portofelul gol.

Din fericire, există o modalitate ușoară de a evita deciziile impulsive: fă o listă și în magazin vei ști exact ce ai nevoie. Dacă dorești să cumperi ceva ce nu este pe listă, acordă-ți 24 de ore pentru a te gândi. Dacă este ceva util, vei reveni pentru acest obiect mâine.

9. Ignoră moda

Nu urma tendințele care nu-ți plac. Îți cunoști deja stilul – asta te face să fii tu însăți, îți oferă sentimentul de confort și încredere. Alege aceste lucruri și vinde restul. Un dulap minimalist ar trebui să fie mic. Dar dacă are o mulțime de lucruri care îți plac, va fi mult mai util decât o garderobă plină de haine la modă din care nu poți alege.

10. La început alege ceea ce-ți place

Nu trebuie să te gândești prea mult la ce să renunți. Mai întâi selectează articolele preferate. Apoi alege ceea ce a fost util înainte. Ce poate fi folosit în alt mod? Îți va fi dor de ceva? Știi ce să faci cu ceea ce a rămas.

Creează-ți propria versiune a minimalismului care este potrivită pentru tine. Nu trebuie să fie stresant. Folosește sfaturile altor persoane, dar numai pentru a găsi inspirație.