Psihologii de familie recomandă bărbaților să adreseze aceste 6 întrebări incomode, încă de la primele întâlniri.

Psihologii de familie, datorită experienței lor, pot determina imediat dacă un anumit cuplu are viitor sau nu.

Am studiat cu atenție recomandările pentru bărbați cu privire la primele întâlniri și am colectat 6 întrebări principale care adesea sunt motivul separării, de aceea este important să fie adresate femeilor cât mai devreme:

1. Ai obiceiul de a-ți face patul dimineața sau de a face ordine în casă?

Daniel Kepler, psiholog de familie, crede că această întrebare simplă dezvăluie prioritățile personale ale femeii și îi permite bărbatului să înțeleagă ce este mai important pentru ea – curățenia și ordinea sau lenea și economisirea timpului? Femeia preferă o viață măsurată sau vrea să trăiască într-un ritm rapid?

2. Cum s-a încheiat ultima ta relație?

Carla Donnelly, avocată, recomandă bărbaților să întrebe femeia despre motivele divorțului sau despărțirii încă de la primele întâlniri. Acest lucru îi va ajuta să înțeleagă dacă fata/femeia este capabilă să reflecte asupra situației, să tragă concluzii sau ea tinde să dea vina pe ceilalți și nu își poate admite greșelile. Aceasta indică maturitatea ei.

Pe de altă parte, această întrebare este o modalitate foarte bună de a afla dacă această femeie este diferită de cea cu care probabil până atunci ai avut probleme similare.

3. Dacă ai câștiga 20 de milioane de dolari, ce ai face cu banii?

Psihologul de familie, Jean Ingram, consideră că această întrebare poate dezvălui sistemul de valori al femeii și te poate ajuta să determini dacă este egocentrică, indiferentă sau generoasă și grijulie.

Întrebarea poate, de asemenea, stabili dacă această femeie se pricepe să-și gestioneze finanțele, dacă în viitor veți putea avea un buget comun și dacă puteți economisi bani pentru ceva măreț, de exemplu pentru o casă, sau ea doar visează să cheltuie inutil mulți bani?  Desigur, este mai bine să afli acest lucru cât mai devreme.

4. Povestește-mi despre cea mai proastă întâlnire din viața ta.

Psihologul Spencer Scott explică că această întrebare poate fi cel mai simplu test despre cât de neconstrânsă este întâlnirea voastră și dacă femeia este dispusă să-ți spună ceva mai personal. Dacă ea nu este împotrivă să-ți împărtășească povești neplăcute din viața ei, atunci nu vrea să ascundă nimic de tine, chiar dacă asta o expune într-o lumină proastă.

5. Cât de des comunici cu părinții sau rudele?

Avocata Carla Donnelly, confirmă că femeile care au acordat prioritate nevoilor soților față de cele ale părinților, în viitor, cel mai probabil, vor putea construi relații de familie puternice și de durată.

Pe de altă parte, relațiile slabe cu părinții pot afecta grav starea mentală instabilă a femeii și neîncrederea în propria căsătorie. Aceste femei sunt adesea incapabile să aibă relații de durată, să accepte compromisuri sau să construiască familii puternice bazate pe încredere și loialitate.

6. Ce părere ai despre copii și avort?

Psihologul Dan Ariely spune că aceasta întrebare este dificilă și poate părea ciudată pentru femeie, dar cu siguranță merită să o adresezi, dacă nu la prima, atunci cu siguranță la a doua întâlnire.

Astfel, încă de la începutul comunicării, vei înțelege modul în care această femeie tratează copiii, căsătoria și relațiile de familie și dacă dorințele tale coincid cu răspunsurile ei sau aveți opinii complet diferite în această privință.