5 probleme ale omului adult, care vorbesc despre copilăria sa dificilă.

În timp ce crește, copilul cunoaște lumea și educă în sine anumite trăsături de caracter. Multe probleme, la maturitate se trag direct din copilărie. Dacă omul bun, grijuliu și iubitor a fost crescut în condiții confortabile de către părinții săi, atunci cel indecis și tăcut probabil că a fost lipsit de atenția părintească. Copilăria dificilă își lasă amprenta asupra omului adult.

Iată 5 probleme ale unui adult care vorbesc despre copilăria sa dificilă.

1) Lipsa relațiilor.

Mulți părinți din fragedă copilărie îi insuflă copilului că lumea este crudă, că nu poate avea încredere în nimeni, că există doar egoiști și trădători în jur. Temerile părinților pot fi întemeiate. Dar, spunându-i despre ele, copilul le va înmulți importanța de câteva ori. Drept urmare, acest om încearcă să nu lase pe nimeni în viața sa și începe să se limiteze.

2) Incapacitatea de a lua decizii.

Părinții vorbesc adesea despre greșelile copilului, spunându-i că greșește. Și în acest fel, îi subminează încrederea în sine și în acțiunile sale. Fiind adult, el nu poate lua decizii, se îndoiește constant de sine și de forțele sale.

3) Nu crede în complimente.

Omul care nu a primit complimente în copilărie, la maturitate va percepe complimentele ca lingușeală sau batjocură. Astfel, el nu mai crede în ele și se consideră mai rău decât este cu adevărat. O astfel de persoană are probleme cu stima de sine încă din copilărie.

4) Agresiunea.

Atunci când copilul este abuzat de către părinții săi, la maturitate el devine adesea o persoană agresivă. În copilărie a îndurat toate insultele, umilințele, bătăile părinților, iar când crește devine extrem de agresiv, vărsându-și astfel negativitatea.

5) Dependența de opinia străină. 

În copilărie, părinții și-au comparat constant copilul cu alți copii, și nu în favoarea lui. Drept urmare, la maturitate el devine dependent de opinia străină. Vrea să-i mulțumească și să fie pe placul tuturor, în detrimentul intereselor sale.