De ce copiii adulți își uită părinții, dacă încetezi le dai bani?

Dacă relația cu fiul tău îți aduce doar tristețe și lacrimi, trebuie neapărat să înțelegi motivele acestei situații. Relațiile bune cu cei dragi vor fi întotdeauna un argument important pentru o viață fericită.

Relația cu fiul

Pentru a îmbunătăți relația cu copiii adulți, trebuie să te întorci în vremea în care tu și partenerul tău ați decis să aveți un copil. Amintește-ți de ce ați luat această decizie. Enumeră toate motivele care au dus la nașterea copilului. Dacă atunci nu te-ai gândit prea mult la asta, acum este momentul potrivit să o faci.

Adesea, problemele apar tocmai la acele mame care nu înțeleg prea bine motivele apariției copilului. De fapt, nu naștem copiii pentru noi. Doar aducem pe lume o altă persoană. Luând decizia să avem un copil, ne angajăm să-l pregătim pentru viață în această lume deloc simplă.

Oricât de trist ar părea, copiii nu ne datorează nimic, la fel cum și noi nu datoram nimic părinților noștri. Ei au fost cei care au decis să ne aducă pe lume.

Desigur, educația potrivită și un bun exemplu neapărat vor afecta formarea viziunilor copilului. Dacă el va vedea în copilărie cum îți ajuți părinții și ai grijă de ei, atunci și el va dori să fie o astfel de persoană. Este important ca micuțul nu doar să vadă că îți îngrijești părinții, ci și răspunsul și recunoștința lor.

Amintește-ți copilăria lui

Amintește-ți cum a fost relația cu mama ta, este foarte important. Era diferită de cea pe care o ai acum cu fiul tău? Poate că era foarte pragmatică, iar acum fiul tău te percepe în același mod cum îți percepi tu părinții.

Multe lucruri mai depind și de modul în care ai interacționat cu fiul tău în copilărie. Poate că atenția ta față de el se baza doar pe cumpărarea jucăriilor și hainelor. Atunci nu este surprinzător faptul că după ce a încetat să mai primească sprijinul tău fizic, nu mai este interesat de comunicare. Iar dacă în copilărie ați petrecut mult timp împreună, dacă băiatul a simțit sprijinul, lauda și admirația ta, el va dori acest lucru chiar dacă nu-i mai poți oferi sprijin material.

Ce să faci dacă totul este în zadar? 

Desigur, este dificil să corectezi ceva ce a fost atât de demult. Cu toate acestea, poți încerca să construiești o relație nouă cu fiul tău. Încearcă să-i explici motivele acțiunilor tale și vorbește-i despre copilăria lui. Conversațiile sincere apropie oamenii și cu siguranță nu vor dăuna relației.

În cazul în care fiul tău nu vrea să te înțeleagă, este important să înțelegi că el nu este partea ta integrantă. Ai propria viață, în care ar trebui să fie și alți oameni apropiați. Nu trebuie să tinzi să comunici cu omul care nu vrea acest lucru, chiar dacă este fiul tău. Doar îți vei adăuga durere și dezamăgire. Caută noi cunoștințe, umple-ți timpul liber și viața cotidiană cu treburi interesante, bucură-te de viață și savurează fiecare moment.