M-am căsătorit din interes și nu regret deloc acest lucru.

Da, m-am căsătorit din interes – mă puteți condamna cât doriți. Dar în 20 de ani de căsătorie, nu am avut niciun regret.

Părinții mei au fost fericiți când au aflat că viitorul meu soț, la 32 de ani, are deja un apartament de lux, un job prestigios, iar părinții lui sunt oameni de afaceri de succes.

Bunica nu și-a ascuns bucuria din alt motiv:”Ai deja 27 de ani, este timpul să te căsătorești, să naști un copil. Și este bine că bărbatul s-a realizat, își dorește o familie – înseamnă că va avea grijă de tine și de copil.”

Prietenele mele necăsătorite nu mai puteau aștepta nunta noastră, pentru a cunoaște prietenii viitorului meu soț.

Și doar sora mea mai mică m-a privit cu tristețe, dar avea motive pentru asta.

Când au început pregătirile pentru nuntă, toți cei din jur vorbeau doar despre viitorul meu soț. Și din moment ce este bogat – rudele și prietenii spuneau că mă căsătoresc din interes. Sora mea m-a condamnat pentru asta și nu părea prea fericită. Însă înainte de nuntă, i-am spus adevărul.

”Da, mă căsătoresc din interes, dar calculul meu nu reprezintă banii, deci nu trebuie să mă judeci. Iată 3 motive pentru care l-am ales pe el dintre toți pretendenții:

– Îl iubesc, iar această iubire este reciprocă – primul și cel mai important calcul. În relația noastră nu există situația în care unul iubește, iar celălalt permite să fie iubit.

– Amândoi ne dorim o familie puternică, mulți copii și nu vor amâna nașterea unui copil – planificăm unul imediat după nuntă.

– Opiniile noastre despre viață coincid – amândoi iubim călătoriile, aventura, descoperirile noi, pentru că prin natură suntem cercetători. Și nu este acesta cel mai bun calcul – să trăiești cu persoana care gândește și trăiește la fel ca tine?

PS. Suntem căsătoriți de 20 de ani și încă ne adorăm. Avem 4 copii cu care am călătorit prin multe țări. În șase luni voi avea 50 de ani, iar fiul nostru cel mare deja ne pregătește o „surpriză” – vom deveni bunici.

Iată așa m-am căsătorit „din interes”, lucru pe care nu l-am regretat niciodată în viața mea. Apropo, sora mea a urmat exemplul meu și este foarte fericită.