7 trucuri în educație care te vor face o mamă ideală în ochii copilului tău.

Fiecare mamă visează să-și crească micuțul fericit, de succes și autosuficient. Dar în procesul de educație se întâmplă să strici relația. În acesta articol îți vom spune cum să combini aceste două lucruri.

1. Întotdeauna fii de partea copilului

Atunci când copilul ajunge la adolescență, i se pare că toată lumea este împotriva lui. În acest moment merită să încetezi să-l cerți pentru fiecare eșec și să încerci să fii persoana căreia îi poate cere întotdeauna ajutorul. Numai în acest caz, fiul sau fiica ta vor putea dobândi încredere în sine.

2. Odihnește-te mai mult

Multe mame investesc toate forțele în copil. Și în același timp, uită de sine. Dar pentru fiecare copil este important ca mama alături de el să fie veselă, odihnită, și fericită. Poți obține acest lucru numai dacă vei petrece timpul singură cu tine și îți vei reînnoi resursele. Apropo, psihologii recomandă ca doar 40% din timpul tău să-l petreci cu copilul.

3. Încetează să fii un supraveghetor

Sarcina fiecărui părinte – este de a-i asigura copilului siguranță și de a-i monitoriza starea de sănătate. Însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să-l suni pe fiul tău adolescent la fiecare jumătate de oră, după ora 18:00 și să-l întrebi în prezența prietenilor dacă nu cumva și-a uitat chipiul acasă. Permite-i să fie independent și să învețe să ia decizii de unul singur (poate nu întotdeauna corecte). Numai după ce a primit libertatea, omul se poate simți responsabil.

4. Nu-l forța să mănânce tot ce este pe farfurie

Chiar dacă bunicii sunt împotrivă, încetează să-ți convingi constant copilul să mănânce „încă o lingură pentru mama, pentru tata.” Crede-mă, în acest fel îți vei economisi energia și nervii și îi vei forma copilului un comportament alimentar corect – să mănânce atât cât are nevoie, nu să se supraalimenteze.

5. Nu-ți impune părerea

Dacă fiica ta vrea să meargă la grădiniță într-o rochie de prințesă, oferă-i această ocazie, permite-i să se exprime. În primul rând, astfel vei crește o personalitate liberă, care nu se teme de opiniile altora. În al doilea rând, fără certuri și scandaluri – viața va deveni mult mai ușoară. Încearcă, îți va plăcea.

6. Respectă prietenii copilului tău

Încearcă această tactică: acceptă prietenii copiilor tăi, invită-i în ospeție pentru a vă cunoaște mai bine. Poate că băiețelul vecinilor nu este atât de rău cum ai crezut la început.

7. Iubește-te 

Există o teorie care spune că un copil niciodată nu trebuie educat. Pentru că ceea ce va deveni în viitor, depinde direct de comportamentul părinților. Micuții încă din copilărie copiază părinții. Și dacă adulții se comportă întotdeauna în mod necorespunzător, atunci trebuie să aștepți același lucru de la copil. Așadar, dacă dorești ca fiul sau fiica ta să devină oameni de succes și încrezători, oferă-le exemplul potrivit. Ai grijă de tine, corectează-ți viața, fă ajustări.

Doar așa vei deveni cea mai bună mamă în ochii copilului și un părinte de care poate fi mândru.