4 fraze importante pe care orice fată trebuie să le audă de la tatăl ei.

Mama îi poate spune fetei cât este de frumoasă și bună, ce viață fericită o așteaptă, cât de atentă trebuie să fie cu băieții etc. Însă există lucruri pe care fiica trebuie să le audă, în special de la tata. Aceste cuvinte vor deveni pentru ea o adevărată afirmație pentru fericire și succes.

Iată 4 lucruri importante pe care o fiică trebuie să le audă de la tatăl ei (indiferent dacă este biologic sau nu):

1. „Te iubesc draga mea”

Până la căsătorie, tata este bărbatul principal din viața fetei, ceea ce îi impune anumite obligații. De exemplu, să-i răspundă la întrebarea care se învârte în mintea multor fete și femei: „Sunt demnă de iubire?”

În aceste momente este foarte important ca el să o îmbrățișeze și să o convingă că este frumoasă și iubită. Astfel, la maturitate, fata nu va fi niciodată de acord cu o relație fără iubire.

2. „Ești mereu frumoasă, nu uita asta.”

Adesea fetele se îndoiesc de atractivitatea lor. Ele au nevoie de dovada atractivității, iar tata se va descurca cel mai bine cu asta. Orice fată va fi fericită să audă complimente de la tatăl ei, iar observațiile despre haine nu ar trebui să-i provoace îndoieli că el o consideră frumoasă.

Va fi minunat, dacă împreună vor merge din când în când la cumpărături.

3. „Sunt foarte mândru de tine”

În copilărie și adolescență fetele trec printr-o perioadă grea: cresc, încercând să-și găsească drumul.

Fetele, mai ales la vârsta adolescenței, se grăbesc să caute răspunsuri la cum să se comporte la școală, cum să construiască relații etc., iar atunci când părinții le spun că sunt mândri de ele, fetele se simt mai încrezătoare.

4. „Sunt întotdeauna alături de tine, chiar dacă greșești.”

După cum am menționat, copiii nu acționează întotdeauna corect. Ei fac greșeli, învață prost, fac alegeri greșite, iar apoi suportă consecințele. În aceste momente, orice copil își vrea părintele alături, indiferent de orice.

Dar dacă tatăl este furios, dezamăgit și înstrăinat, fiica înțelege: „Nu te iubesc”. Deși tata nu i-a spus nimic, ea aude exact asta.