Femeile moderne nu vor să nască, iar bărbații sunt alarmați. Iată de ce se întâmplă asta.

Femeile moderne nu intenționează să nască mulți copii, poate doar unul, doi. Acest lucru se datorează faptului că marea majoritate preferă mai degrabă stabilitatea financiară, decât să trăiască în sărăcie, dar cu copii!

Prietena mea a divorțat acum un an. Motivul – nu voia să nască un copil. Împreună cu soțul aveau o afacere comună și toți banii câștigați îi investeau în construcția unei vile în afara orașului. Casa și terenul erau înregistrate pe soț. Cuplul muncea în egală măsură, fără vacanțe în străinătate, economiseau, voiau să se mute cât mai curând. Apoi, soțul a început să-i ceară un copil, chiar îi ordona să-l nască… Prietena mea a ezitat și a spus că nu simte siguranță, pentru că soțul nici măcar nu a înregistrat-o în casă. Mai târziu, ea a aflat că el avea un cont în care transfera o parte din banii câștigați din afacerea comună. Soțul a început să o manipuleze: „Dacă nu naști, uită de casă …”. În cele din urmă s-a ajuns la divorț. 

Acum femeile nu se grăbesc să devină mame, pentru că nu știu ce se va întâmpla în continuare – familia va trece testul timpului?

Lipsa copiilor – este sinonimul independenței! Femeia s-a căsătorit, a născut și nu mai poate face niciun pas înapoi, altfel va avea soarta femeii divorțate cu copii, iar aici perspectivele de viață sunt complet diferite.

După nașterea copiilor, femeia este forțată să-și petreacă o parte semnificativă a timpului acasă și să-i ofere locul de conducere soțului. Adesea, după nașterea copilului, viața bărbatului nu se schimbă, el trăiește în continuare așa cum este obișnuit, merge la muncă, se întâlnește cu prietenii. Foarte puțini dintre ei își redefinesc stilul de viață.

Dacă înainte copiii consolidau căsătoria, astăzi, dimpotrivă, destul de multe divorțuri apar după nașterea copiilor. Apar imediat neînțelegeri, certuri, scandaluri. Mulți soți nu suportă și fug. Plânsul copiilor, cerințele financiare în continuă creștere încep să-i deranjeze…

Bărbații sunt împotriva libertății feminine și nu doresc să-și întemeieze o familie fără copii. Iar femeile nu se grăbesc să devină mame, știind cu siguranță că toată munca reproductivă cade asupra lor. Mai mult, dacă relația nu va funcționa, atunci toată responsabilitatea pentru creșterea copilului va fi pe seama lor. Astăzi, bărbatul iubește, iar mâine i-a plăcut o zână tânără – fericită, independentă și neîmpovărată cu greutățile gospodărești.

Cuplurile moderne nu sunt suficient de mature psihologic pentru a naște copii. Dacă ambii sau un părinte aparține categoriei „copilul adult” și nu este pregătit să-și conștientizeze întreaga responsabilitate, atunci într-adevăr este mai bine să nu naști copii. Copilul trebuie să crească într-o familie fericită și să fie dorit, în primul rând de mama! Tata, de obicei se implică în educație puțin mai târziu, întrucât instinctele paterne nu se trezesc imediat.

Astfel, indiferent cât de alarmați ar fi bărbații că femeia nu vrea să nască, acest lucru nu schimbă situația. Nu are rost să convingi femeia să nască dacă nu vrea. În acest caz, ea nu are încredere, nu simte siguranță, nu te vede ca un potențial tată.