5 lucruri pe care am început să le fac după divorț ( dar trebuia în timpul căsătoriei).

După ce am divorțat de soțul meu, am identificat câteva greșeli pe care acum mă grăbesc să le împărtășesc cu voi. Poate că cineva se va inspira din experiența mea și își va îmbunătăți relația.

1. Am început să am grijă de mine

Atunci când eram căsătorită, nu prea aveam grijă de mine. Nu aveam nevoie de machiaj sau coafură. În plus, mai pusesem și câteva kilograme în plus. Credeam că soțul meu mă iubește indiferent de orice și mă acceptă așa cum sunt.

Acum mă iubesc. Îmi monitorizez aspectul. Am slăbit, mi-am făcut o tunsoare nouă și îmi aplic zilnic un machiaj modest. Mi-am schimbat toată garderoba și am început să arăt mult mai bine.

2. Acum nu depind de soțul meu și muncesc mai puțin

În ultimii ani ai căsătoriei eram dependentă financiar de soțul meu. Evident, el a înțeles acest lucru și nu uita să-mi reproșeze de fiecare dată, a început să-mi restricționeze cumpărăturile, susținând că acestea sunt prea scumpe și că nu am nevoie de ele.

După despărțire, mi-am găsit un loc de muncă și i-am dedicat mult timp, pentru că nu mai vreau să fiu dependentă financiar de nimeni. Și voi sfătui toate femeile să aibă cel puțin un venit pentru micile lor bucurii.

3. Nu aveam timp pentru soțul meu

Chiar nu aveam timp pentru soțul meu. Mi se părea că după mulți ani împreună, acest lucru nu mai este necesar. Conversațiile și micile bucurii îmi păreau de prisos. Probabil că asta l-a determinat să-și găsească o nouă parteneră, care îi dedică mult timp.

4. Complementele contează

Toți psihologii spun că este esențial să complimentezi bărbatul: ”Ce bun ești.” ”Te iubesc atât de mult!” ”Cât de grozav ți-a ieșit asta!” etc.

5. Mi-am recăpătat dragostea pentru mine

În căsătorie nu eram atentă la mine. M-am lipsit de micile bucurii, îmi neglijam dorințele. Interesele soțului erau întotdeauna mai importante. Credeam că asta îi va permite să mă iubească și mai mult.

Acestea sunt câteva sfaturi din experiența mea personală și doar tu decizi dacă le urmezi sau nu.