Oare numărul relațiilor înainte de căsătorie afectează bunăstarea conjugală?

Băieții și fetele moderne, înainte de a se căsători, preferă să se distreze și să înțeleagă care partener este mai potrivit pentru ei, sperând că un astfel de comportament este cheia bunăstării conjugale.

De fapt, aceasta este o sabie cu două tăișuri. Da, experiența acumulată în relațiile anterioare ajută bărbații și femeile să abordeze cu mai multă înțelepciune problemele partenerului. Având mai multe relații, omul înțelege că, în esență, nimeni nu este perfect și nu are sens să fugi în alte relații în căutarea fericirii. Toată lumea are un „schelet în dulap”. Doar că înainte de a merge la oficiul de stare civilă, în cap trebuie să existe o înțelegere clară a ceea ce-și dorește exact!

Pe de altă parte, experiența negativă acumulată în relațiile anterioare rareori este uitată și uneori dă semne în noua relație.

Vă voi împărtăși o poveste reală: Recent am vorbit cu o femeie de 37 de ani, care nu a fost niciodată căsătorită și nu are copii. Ea intenționează să nască urgent un copil până la 40 de ani și să se căsătorească cu bărbatul cu care se întâlnește în prezent. Înainte de căsătorie a avut destul de multe relații. Acum este mulțumită de iubitul actual și consideră că are suficientă experiență pentru a se căsători cu succes! Spune că el combină în mod surprinzător toate calitățile partenerilor precedenți, astfel încât defectele i se par nesemnificative. Vedeți? Ea compară mirele cu relațiile din trecut, încercând să-l găsească pe cel mai bun. Și acest lucru, vorbește deja despre lipsa de respect și devalorizarea partenerului.

Cu cât femeia are mai mulți iubiți, cu atât devine mai egoistă. Ea vrea ca bărbatul să fie așa cum are nevoie și nu intenționează deloc să-l accepte așa cum este. De ce acționează astfel? Pentru că nu este mulțumită de viața ei și vrea să corecteze totul înainte de a fi prea târziu.

Oare numărul relațiilor înainte de căsătorie va afecta bunăstarea conjugală?

Consider că relațiile anterioare nu pot să nu lase o amprentă asupra noii relații. Experiența din trecut ne schimbă într-un fel sau altul viziunea asupra lumii. Devenim mai duri, mai calculați. Cred că abilitatea femeii de a se adapta cu ușurință, de a-și găsi rapid un nou partener nu poate să nu-i afecteze căsătoria.

De aceea, este important să găsești ”mijlocul de aur” și să nu te aventurezi în acumularea experienței. În loc să pleci și să fugi de dificultățile din relație, este mai bine să înveți să găsești compromisuri și căi de soluționare a problemelor.