7 regrete pe care le au femeile după divorț.

Motivele divorțului pot fi diferite. Unele femei își găsesc libertatea după o relație prea obositoare sau nesănătoasă. Pentru altele această etapă a vieții este un calvar.

Psihologii care lucrează cu femeile divorțate au descoperit un lucru pe care îl au în comun – regretul. Care sunt regretele femeilor ce au trecut printr-o despărțire grea?

1. Nu s-au înțeles pe sine înainte de a se căsători

De obicei, astfel de gânduri au femeile care nu au fost căsătorite o perioadă lungă. Și înainte de căsătorie, se îndoiau de alegerea lor.

2. Nu au avut curajul să plece mai devreme

Uneori, relația toxică durează ani de zile, iar femeia are speranța că bărbatul se va schimba în bine. După cum arată practica, astfel de așteptări nu duc la nimic bun.

3. Nu au înțeles că sunt mai mult decât soțiile cuiva

Aceste femei considerau viața soțului mai importantă decât propria viață. În loc să-și construiască o carieră, ele s-au dizolvat complet în relație. Femeile și-au pierdut independența, dedicându-se funcției de „soție ideală”.

4. Nu au știut să se apere 

Aceste femei știau de aspirațiile și visurile lor, dar concesiile constante în timpul certurilor au dus la probleme. Nu au avut curajul să-și apere drepturile și demnitatea. În căsătorie, au avut grijă de nevoile soțului, ascunzându-și preocupările.

5. Nu au învățat să-și înțeleagă bărbatul

Fiecare își imaginează relațiile de dragoste diferit. Multe femei divorțate regretă că au fost concentrate pe sine și nu au acordat atenție dorințelor partenerului.

6. Au evitat responsabilitatea

Fetele tinere și imature în căsătorie nu-și dau seama că nu poți pune responsabilitatea pentru fericirea ta asupra altora. Familia nu este locul de putere și supunere. Familia este o echipă în care fiecare trebuie să depună eforturi egale.

7. Nu cereau ajutor de la soț atunci când aveau nevoie de el

Femeile, după despărțire regretă că au tăcut și au dus totul pe umerii lor, când trebuiau să ceară ajutorul soțului. Mamele tinere se supun adesea presiunii stereotipurilor și așteptărilor societății: trebuie să fii o gospodină ideală, o mamă bună și în același timp să-ți inspiri soțul, să rămâi dorită și atractivă.

Cererile exorbitante au adus cu sine stres și resentimente față de soț, care nu presupunea nimic.

În loc de ușurare, multe femeile cad în disperare după despărțire. Durerea – este o întâmplare frecventă în rândul celor care și-au dat seama de lipsa curajului și responsabilității, independenței și determinării de a pune capăt relației problematice.

Nu întotdeauna divorțul este singura cale de ieșire. Mereu întreabă-te ce rezultat îți va aduce o decizie sau alta.