3 situații în care nu le recomand bărbaților să plătească pentru femeie

Societatea ne insuflă idea că bărbații sunt obligați să plătească pentru femeie în orice situație. Dacă nu plătești – ești numit laș, slab, sărac etc.

Nu trebuie să cazi în capcana acestei provocări. Faptul că nu ai plătit pentru o femeie necunoscută, nu te face mai puțin bărbat.

Bazându-mă pe propria experiență, pot numi cel puțin 3 situații în care bărbatul nu este obligat să plătească pentru femeie.

1. Femeia are cerințe exagerate la prima întâlnire. 

O nouă cunoștință pe care o cunoști de câteva zile, neglijează toate regulile de decență și îți cere o întâlnire într-un restaurant scump. Nu te roagă, ci te obligă.

Desigur, poți face asta, dar trebuie să fie dorința ta voluntară, nu ceea ce ți-a impus o persoană străină. Cheltuielile semnificative la prima întâlnire sunt o dorință, nu o obligație.

2. Femeia te șantajează

Femeia îți spune clar că dacă vrei o relație cu ea trebuie să-i cumperi un telefon nou, haine noi, să-i oferi cadouri sau bani (poate cere o sumă exactă).

Am cunoscut astfel de doamne și în toate cazurile am întrerupt imediat comunicarea. Dar unii dintre prietenii mei au fost mai puțin norocoși. Au căzut în capcana șantajului lor și au cheltuit sume fabuloase. În cazuri mai grave, femeia ia toate cadourile și dispare.

De regulă, femeile care au astfel de cerințe – nu merită cheltuiala. Singura lor calitate este chipul frumos.

3. Propunerea de a plăti pentru prietenii/colegii/rudele ei.

O spun din nou – nu sunt deloc împotrivă să plătesc pentru femeie. În ciuda feminismului, multe femei vor să se simtă creaturi slabe și lipsite de apărare.

Dar ceea ce nu-mi place categoric – este nepolitețea femeii și lipsa educației. Un alt exemplu din viața mea – femeia a venit la întâlnire cu două prietene. Se plictiseau. A trebuit nu numai să le distrez, ci și să le hrănesc pe cheltuiala mea. Imediat ce am văzut că fetele întrec limita, m-am ridicat și am plecat.

Cu siguranță, cineva nu va fi de acord cu mine și mă va judeca. Dar nu vreau să joc după regulile impuse de alții. Dacă voi considera necesar să cheltuiesc o sumă de bani pentru o anumită femeie, o voi face. Dar nu văd niciun motiv să fac asta de dragul celei cu care într-o săptămână mă pot separa.