Nu ierta oamenii pur și simplu. Acest lucru nu te va ajuta și nu îți va da sentimentul de ușurare.

Acest lucru nu te va ajuta și nu îți va da sentimentul de ușurare, ci dimpotrivă…

Toată lumea știe că puterea iertării este cea mai purificatoare, benefică, eliberatoare și capabilă să ne ajute să mergem mai departe. Cel care știe să ierte – este un om incredibil de puternic, pentru că, face acest lucru nu pentru a-i ușura viața celui care l-a rănit, ci pentru a se ajuta pe sine însuși.

Sentimentul de supărare este foarte distructiv – ne trage înapoi, nu ne permite să trăim în prezent și să ne facem planuri pentru viitor, ne ia multă putere, energie și timp.

Dar există un sfat important – nu ierta niciodată oamenii pur și simplu, pentru că așa este necesar. Acest lucru nu te va ajuta și nu-ți va da sentimentul de ușurare, ci, dimpotrivă.

Trebuie iertați numai acei oameni care își recunosc sincer vinovăția, se pocăiesc și își cer scuze. Numai în acest caz, omul este capabil să elibereze situația și să meargă mai departe.

Nu există iertare fără recunoașterea greșelilor. Cel care te-a rănit trebuie să-și înțeleagă acțiunile, în caz contrar nu va putea învăța din această lecție. El va rămâne nepedepsit și va continua să frângă inimi și să distrugă vieți.

Acest lucru este valabil în special pentru bărbați. De ce? Deoarece prin natura lor bărbații au necesitatea să primească pentru fiecare acțiune o evaluare, acest lucru acționează asupra lor ca un stimulent puternic. Nu crede cuvintele bărbatului – crede doar în acțiunile sale. El poate să-și ceară scuze de zece ori, dar prin acțiunile sale continuă să-ți răscolească rana. Doar prin fapte putem înțelege că omul se pocăiește și regretă sincer ceea ce a făcut.