7 semne ale unui bărbat sănătos din punct de vedere psihologic.

Relația în cuplu nu depinde doar de eforturile partenerilor de a găsi limbaj comun. Ci și de modul în care atât bărbații, cât și femeile sunt ”în regulă” din punct de vedere psihologic. Adică maturi emoțional, capabili de reciprocitate și de a stabili contactul.

Dacă omul are probleme cu el însuși, acest lucru cu siguranță se va reflecta și în relație. Orice relație poate fi construită cu dragoste, încredere, cu sentimentul de responsabilitate unul față de celălalt, dacă omul este împăcat cu sine și cu lumea.

7 semne ale unui bărbat sănătos din punct de vedere psihologic:

1. Stabilitate emoțională, independență.

Bărbatul are un fond emoțional stabil pozitiv. El nu depinde de starea de spirit a mamei, soției sau prietenilor săi. Bărbatul nu repetă stările celorlalți – el are propriile stări.

2. Apropierea emoțională. 

Bărbatul are dorința de a-i dezvălui treptat femeii lumea sa interioară. Este încrederea și deschiderea care dau căldură emoțională și bucurie.

3. Voința de a împărtăși.

Și nu este vorba despre generozitate. Deoarece și generozitatea (excesivă) nu vorbește întotdeauna despre sănătatea mentală. Este vorba despre dorința bărbatului de a împărtăși cu femeia ceea ce are.

4. Grija pentru sentimentele femeii.

Pentru un astfel de bărbat nu este important doar ceea ce simte femeia iubită. El îi protejează starea. Nu-i provoacă în mod deliberat gelozie, de exemplu. Nu-i spune ceva care ar supăra-o.

5. Lipsa sacrificiului, sentimentului de vinovăție față de femeie și de alții.

Dacă există, atunci bărbatul este imatur emoțional, se depreciază. Cu o astfel de persoană nu poate fi construită o relație egală. Femeia se va simți de parcă ruptă de realitate, iritată. Alături de un astfel de bărbat nu înțelege ce se întâmplă în jur. De ce el este victimă? De ce este întotdeauna de vină?

6. Prezența hobby-urilor și intereselor.

Și cel mai important, păstrarea lor, în ciuda începerii unei relații cu femeia dragă.

7. Capacitatea de a auzi și de a accepta opinia femeii.

Flexibilitatea bărbatului și capacitatea sa de a-și schimba uneori opinia în favoarea femeii – este normală. Anormal – este încercarea bărbatului de a menține conducerea în cuplu, apărându-și poziția, chiar dacă înțelege că greșește.

Dacă bărbatul are anumite „dificultăți” (să le numim așa), atunci femeia va trebui să ducă toată povara relației. Ea, cel mai probabil, nu va simți încredere, parteneriat, atitudine responsabilă față de sine, securitate.

Desigur, în relații oamenii se pot schimba. Când suntem iubiți, devenim mai buni și ne dezvoltăm. Dar numai dacă vrem noi înșine.

Bărbații se deosebesc de femei, atât prin sistemul hormonal, cât și prin trăsăturile principale de caracter. Acestea sunt firești, dar greu de acceptat.

– Bărbații sunt mai egoiști decât femeile. Dar la un bărbat sănătos, egoismul nu va încălca interesele femeii.

– Datorită predominanței testosteronului, bărbatul nu va fi întotdeauna implicat emoțional, grijuliu; blând. Acest lucru nu înseamnă că nu te iubește. Așa sunt hormonii lui. În același timp, de la un bărbat iubitor neapărat vei primi grijă, implicare, afecțiune atunci când ai nevoie.