Femeia singură de peste 40 de ani: de ce nu are nevoie de relații?

Foarte multe doamne de peste 40 de ani sunt singure. Multe dintre ele nu au deloc necesitatea de a construi relații, își pot petrece timpul gândindu-se doar la interesele lor.

De ce femeia la această vârstă este singură?

Pot exista mai multe motive. Poate că în trecut a avut o experiență negativă, a suferit mult. Cineva la această vârstă a reușit să-și piardă soțul sau căsătoria s-a destrămat.

Sau se mai întâmplă, că în tinerețe această femeie nu a luat bărbații în serios. Îi folosea în scopurile sale mercantile, îi făcea să acționeze în interesele ei. Și așa a schimbat bărbații unul câte unul, alegând opțiuni mai profitabile.

Atât de multe femei astăzi vor să pară puternice, independente,  autosuficiente. Își construiesc cariera, se îngrijesc, merg la sport, trăiesc la maxim. Doar că timpul trece foarte repede.

Oare doamnele moderne au nevoie de familie?

Există un procent foarte mare de femei care aleg singurătatea în mod deliberat. Și pentru asta există mai multe motive.

O astfel de femeie consideră că nu are nevoie de bărbat, din moment ce se simte confortabil singură. Imediat ce apare soțul, apar și treburile casnice interminabile: spălat, curățat, gătit, călcat. Și toate acestea vor fi însoțite de dificultăți și plângerile lui. Trăind singură mai mulți ani, ea va bate fără probleme un cui sau va apela la un specialist. Soțul nu-i va dărui fericire.

Unele doamne sunt sigure că toți bărbații normali după 40 de ani au fost deja luați, iar de bărbați cu probleme sau defecte ele nu au nevoie.

Există, de asemenea, femei care nu doresc să vadă alături de sine bărbați ratați. Foarte mulți bărbați la această vârstă nu caută sentimente și iubire, ci o femeie care să le ofere la bătrânețe un pahar cu apă. Astfel de bărbați nu au aspirații și ambiții, iar femeia nu are nevoie de o încărcătură pentru a echilibra canapeaua.

O altă categorie de femei consideră că bărbații se uită doar la femeile tinere. 

Să-ți alegi un partener după 40 de ani este dificil. La această vârstă, fiecare are propriile credințe, planuri și viziuni asupra vieții. Este dificil să te adaptezi la obiceiurile altuia.

Desigur, toate acestea nu sunt decât scuze. Orice persoană vrea să iubească și să fie iubită. Întotdeauna ai nevoie de un umăr puternic, de sprijin material și moral, de un prieten și un interlocutor alături. Mai mult decât atât, există o mulțime de persoane singure la această vârstă, atât femei cât și bărbați, dar ei nu doresc să facă pași unul spre celălalt.