Am decis să-mi laud soțul în fiecare zi și iată ce schimbări pozitive am observat în comportamentul lui.

Mi-am promis să-l laud zilnic, chiar și pentru cele mai mici fapte. La început, el a fost surprins și chiar a încercat să înțeleagă motivul atenției mele sporite. Dar o lună mai târziu, s-a obișnuit să audă cuvinte plăcute. Și când uitam din greșeală să-i fac un compliment, îmi reamintea: „De ce nu m-ai lăudat, m-am străduit pentru tine?”

Lauda pentru bărbat este cea mai bună modalitate de a-l stimula să acționeze. Doar trebuie să spui cuvintele sincer, fără lingușeală. Experimentul meu durează 3 luni, dar intenționez să îl continui.

Trei luni mai târziu, s-au întâmplat multe schimbări pozitive în comportamentul soțului meu:

1. A început să fie mai atent la emoțiile și sentimentele mele. Dacă îi ignor faptele, el se întreabă de ce nu reacționez.

2. A început să observe ce îmi place și ce nu-mi place și, prin urmare, să facă mai des acele lucruri care aduc îmi emoții pozitive.

3. Soțul meu a devenit mai încrezător, iar numărul victoriilor sale profesionale a crescut.

4. Este mai puțin nervos și îngrijorat din cauza adversităților vieții.

5. După muncă, se grăbește mereu acasă, cumpărând ceva gustos.

6. În sfârșit mi-a dăruit flori, fără niciun motiv.

7. A început să mă ajute prin casă și să-mi spună cuvinte frumoase. În sfârșit a reparat instalațiile sanitare. Este adevărat, nu fără ajutorul profesioniștilor, dar nu contează.

8. A început să-mi îndeplinească dorințele și cererile (obișnuiam să repet același lucru de mai multe ori pentru a obține ajutor).

Cineva poate spune că lauda este o metodă de manipulare feminină! Poate, dar nu văd nimic rău în ea, deoarece stima de sine a bărbatului crește pe zi ce trece.

Multe femei își laudă rar bărbații, temându-se că vor exagera. Cred că nu trebuie să-ți fie teamă să faci asta, dacă el merită lauda. Accentul poate fi pus pe comunicare, inteligență, autoritate, simțul umorului, forța, generozitate și bunătate.

Am observat că femeile moderne sunt extrem de zgârcite la complimente, dar destul de generoase la critici. De aceea, majoritatea cuplurilor se plâng de atmosferă neconfortabilă în familie.

Îți dorești ca bărbatul să te privească altfel, începe cu tine! Nu este atât de dificil să-i spui cuvinte plăcute, iar viața voastră de familie cu siguranță se va îmbunătăți.