6 greșeli pe care le-am făcut în timpul căsătoriei și au dus la divorț după 20 de ani trăiți împreună.

Astăzi vreau să vorbesc despre subiectul divorțului. Acum câțiva ani am trecut printr-un divorț, după 20 de ani de căsătorie. A fost ​​foarte dureros, dar acum, după un timp, pot analiza de ce s-a întâmplat acest lucru și dacă putea fi evitat.

Cred că într-o relație ambii parteneri sunt de vină și soțul meu m-a rănit foarte tare, dar despre asta voi vorbi în alt articol, iar acum vreau să vă spun ce greșeli au dus la divorț.

1. Am încetat să-i acord timp soțului meu.

După 15 ani de căsătorie ne-am îndepărtat unul de celălalt. Am încetat să mai depun eforturi. Eu, ca femeie înțeleaptă trebuia să încerc să repar cumva situația creată, trebuia să reîntorc cinele comune și conversațiile lungi.

2. Am încetat să-i ofer sprijin și admirație. 

Psihologii afirmă că trebuie să-ți admiri și să fii mândră de bărbatul tău și doar atunci el va fi pregătit să acționeze. Eu, dimpotrivă, am început să-i reproșez tot mai mult și eram constant nemulțumită de acțiunile sale.

3. Am încetat să am grijă de mine.

Nu-mi mai făceam tunsori la modă, nu purtam rochii frumoase, dar după cum știți bărbații iubesc cu ochii. M-am transformat într-o mătușă, care își petrecea timpul în bucătărie, în haine de casă care miroseau a mâncare. Desigur, cărui bărbat îi va plăcea asta?

4. Am început să depind financiar de soțul meu.

El credea că nu-l voi părăsi niciodată din moment ce mă întreține și s-a relaxat, a încetat să mai facă ceva pentru relație. De ce să depună eforturi dacă depindeam de el?

5. Am început să-l educ.

Bărbaților nu le place când li se spune ce să facă și să fie educați. Am început să-i spun constant: nu trebuie să faci asta, acolo nu trebuie să te duci; asta nu trebuie să porți etc. Mai devreme sau mai târziu, orice bărbat obosește să fie educat.

6. Am început să evit intimitatea.

Mă durea constant capul, eram obosită, îmi doream să dorm și multe alte scuze. O greșeală care trebuie evitată într-o relație de iubire, pentru că duce la consecințe triste.

Acestea sunt greșelile pe care le-am făcut în timpul căsătoriei. Nu mă judecați dur, am decis să menționez aceste greșeli pentru ca femeile căsătorite să se privească din exterior și să încerce să-și salveze relațiile înainte să fie prea târziu.

Sunteți căsătorite? Comiteți vreuna dintre aceste greșeli?