3 motive pentru care femeile încetează să-și mai iubească soții.

Foarte des bărbații se plâng că femeia după câțiva ani de căsătorie devine rece. Femeile după nuntă se schimbă și devin tot mai rele, calculate și reci. Comunică mai rar și devin exigente. Dacă își exprimă emoțiile, atunci într-o formă negativă. Laudă și sprijin nu vei primi de la ele. Uneori, femeia devine pur și simplu insuportabilă, iar unele acțiuni și izbucniri emoționale, afirmații par complet inadecvate.

Da, toți bărbații se căsătoresc cu fete bune, dar după căsătorie caracterul lor se înrăutățește. Soții le învinovățesc pentru ceea ce se întâmplă – spun că înainte de căsătorie și-au pus masca bunătății, iar când „pasărea a fost prinsă”, își arată adevărata față.

Dar care sunt de fapt adevăratele motive pentru care soțiile încetează să-și mai iubească soții?

1. Comportamentul soțului

Căsătorindu-se, bărbatul se relaxează. Nu mai are grijă de sine (îi apare burta, nu se mai îngrijește). Mai puțin își complimentează soția ( și de ce ar face-o, oricum e deja a lui). Tinde mai puțin spre ceva, preferând să petreacă timpul pasiv. Viața soțului devine banală, plictisitoare. Nu este surprinzător faptul că femeia se plictisește și nivelul de respect față de el scade. Nimic nu deprimă femeia mai mult decât lipsa de voință a bărbatului, crede-mă!

Femeile după căsătorie și nașterea copilului se activează! Au grijă și mai mult de sine, se integrează în societate. Iar bărbații tind să creadă că nu datorează nimănui nimic!

2. Lipsa activităților comune.

După ce s-a căsătorit, bărbatul se concentrează pe sine sau pe activitățile sale preferate (sport, garaj, pescuit, computer)! Și mai puțin observă ce se întâmplă în jur. Chiar și atunci când jignește femeia, nu observă… O rutină continuă. Bărbații tolerează mai ușor constanța, iar femeile, în special cele moderne, au permanent nevoie de emoții și descoperiri.

Dacă nu poți să-i oferiți asta, nu te căsători. Doar schimbările cardinale te vor ajuta să miști lucrurile din loc. De îndată ce bărbatul începe nu doar să fie, ci și să participe la viața de familie – să se joace cu copiii, să facă temele cu ei, să-și invite soția la întâlniri romantice, să propună idei, imediat și soția începe să se schimbe, ea literalmente înflorește.

3. Femeia nu se poate baza pe bărbat

Ce faci în casă, de ce ești responsabil? Dacă îți este dificil să răspunzi la aceste întrebări, atunci să știi că femeia pur și simplu nu simte importanța ta ca membru al familiei sau simte că totul se sprijină pe ea. Sarcina bărbatului nu este numai să aducă bani și să se plângă că femeia e mercantilă. Multe femei moderne lucrează și ele!

Relația cu soția este într-un impas? Ea nu se va schimba până când nu-ți vei reconsidera comportamentul! Schimbă-ți atitudinea față de tine și față de cei din jur.

Dacă relația cu soția nu se leagă în niciun fel, orice ai face, poate că este timpul să pui capăt, respectă-te! O femeie înțeleaptă cu siguranță va vedea eforturile tale de a te schimba și neapărat va face pași în întâmpinare.