Cum potolești furtuna din inima unei femei? Cuvintele acestui bărbat te vor face să reflectezi.

Pacea în familie – este incomparabil mai bună decât să insiști că ai dreptate. Fiind căsătorit de aproape 30 de ani, am înțeles că femeile – sunt un alt tip de viață.

Am fost înșelat. Înșelat la școală, la serviciu. Chiar și rudele, și bunicii mă înșelau. Am crescut într-o iluzie, într-un timp ciudat de emancipare și matriarhat. Am fost înșelat și am crezut; am crezut că femeile sunt la fel ca noi, bărbații. Ele de asemenea, pot purta blugi și adidași. Pot fi lideri, directori de școală și șoferi excelenți. Totul se potrivea. Doar fiziologia era ușor diferită. Puțin mai scunde și cu un aspect mai frumos.

Dar am descoperit secretul ascuns cu grijă de sistem. Suntem diferiți. Se dovedește că pe planetă coexistă în paralel două forme de viață umană. Masculină și feminină.

Ele sunt diferite. Ele funcționează pe un principiu foarte ciudat. Inaccesibil pentru înțelegerea noastră. Dar este mai bine nici să nu încerci să înțelegi de ce totul este aranjat în acest fel. Mai bine să verifici asta în familia ta.

Femeile funcționează de la atenția și grija soțului. Bateriile lor se încarcă de la cuvintele afectuoase și îmbrățișările sincere ale iubitului. Ele devin generatori inepuizabili de la cuvintele simple: „Ești unică. Ești o mamă minunată pentru copiii noștri, sunt atât de fericit că te-am întâlnit. Ești cea mai bună. Cât de gustos gătești, frumusețea mea dulce.”

Astfel, cuvintele simple reînvie soțiile obosite și epuizate de rutina zilnică. 

Multă vreme nu puteam înțelege că nu există dreptate în viața de familie. Bărbatul în relație trăiește după principiile – ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Dacă soția epuizată se apropie de el și îl lovește cu cuvinte și reproșuri, îl otrăvește cu otava emoțiilor sale, îl doboară cu emoțiile sale  – aceasta nu este atac. Tot ce trebuie să faci – este să nu răspunzi loviturii cu lovitură. În niciun caz.

Doar s-a declanșat alarma – s-a epuizat combustibilul. Bateriile ei sunt moarte. Ai fost lovit pe obrazul stâng, întoarce-l pe cel drept. Nu există dreptate. Ai venit acasă de la muncă epuizat. Ai adus bani și ai primit un alt scandal. Desigur, ți-ai dori să-i răspunzi în același mod. Eu am făcut-o și am greșit.

Bărbații trebuie să trăiască după principiul: ”Aruncă totul și îmbrățișează-o urgent.” Spune-i pentru a suta oară, „Ce ochi frumoși ai, sufletul meu”. Vorbește sincer. Falsitatea nu trece. Scuzele vor provoca o furtună și mai mare.

Trebuie să înaintezi, să intri în focul indignării ei și să-ți salvezi iubita, să salvezi pacea din familie cu cuvinte afectuoase, mângâieri blânde. Cu aceeași senzație cu care mama calmează copilul mic, luându-i toate grijile.