7 motive pentru care bărbații moderni rămân tot mai des burlaci

Lumea se schimbă, iar numărul burlacilor crește, în special bărbații după 35 de ani au șanse mici de a-și găsi fericirea.

De ce bărbații rămân singuri? Există mai multe motive:

1. Îndoiala de sine

În zilele noastre, îndoiala de sine adesea se naște în lumea plină de iluzii a rețelelor sociale. Privind fotografiile unor persoane care își etalează viața frumoasă pe internet, tinerii se simt inferiori și incapabili în această etapă a vieții să-și creeze o familie.

În acest caz psihologii recomandă bărbaților să-și limiteze timpul liber pe internet. Iar pentru a-și crește stima de sine – este de dorit să-și găsească un obiectiv în viață, să-și înțeleagă blocajele care îi împiedică să se comporte încrezător cu femeile. De asemenea, să investească în autodezvoltare și să fie realiști, să nu caute femeia ideală din fanteziile lor.

2. Aspectul neîngrijit

Femeile acordă o mare atenție aspectului bărbatului, pentru că vor dormi cu el toată viața și vor naște copii de la el. Bărbatul neîngrijit – este respingător.

Și pe lângă aspect mai există farmecul și carisma pe care și le poate dezvolta oricine pentru a deveni o persoană atractivă. Prin urmare, bărbații merită să țină cont de faptul că portofelul plin nu este o garanție că vor atrage femeile.

3. Munca

Iubirea excesivă pentru muncă, potrivit specialiștilor, poate ascunde probleme interne: încărcându-se cu muncă, bărbații fug astfel de singurătate, anxietate și frică. Psihoterapeutul Irwin Yalom sfătuiește persoanele excesiv de ocupate să se oprească și să-și pună întrebarea: unde mergi și de ce?

Petrecând tot timpul la serviciu, bărbații își pierd capacitatea de a dialoga cu s*xul opus.

4. Experiența relațiilor din trecut

Experiența dureroasă din trecut devine adesea motivul unui stil de viață solitar. Bărbații sunt foarte vulnerabili în această privință. O observație interesantă: cu cât bărbatul după despărțire rămâne mai mult timp singur, cu atât e mai mare probabilitatea să rămână singur pentru totdeauna.

Dacă toate relațiile anterioare au eșuat, merită să te gândești poate că problema este în tine sau alegi întotdeauna femei cu același set de caracteristici. Da, și merită să nu uiți că tinerețea este trecătoare.

5. Frica de responsabilitate

Fiecare bărbat la nivel subconștient înțelege că familia este o mare responsabilitate și mulți se tem de ea. Adesea, aceștia sunt oameni care nu pot lua decizii importante, sunt obișnuiți cu grija excesivă a părinților sau au multe opțiuni și alegeri. Ultima este un paradox al timpului nostru și nu ne ajută în viață, ci, dimpotrivă, ne face nefericiți.

Psihologii afirmă că există multe motive pentru teama de a-ți asuma responsabilitatea: teama de a greși, teama de concurență, de eșec, stima de sine scăzută și chiar genetica.

6. Obiceiul de a trăi singur

Singurătatea prelungită devine un obicei. Omul nici nu-și imaginează că cineva poate împărtăși spațiul personal cu el.

Dacă în urmă cu 20 de ani în familie existau roluri clare: soțul – cel care câștigă, soția – casnică, acum bărbatul și femeia pot trăi fericiți independent unul de celălalt. Există, de asemenea, multe ispite și distracții pe care tinerii și le pot permite. Și ei amână căsătoria pe mai târziu. Dar mai târziu ei deja nu pot renunța la libertatea lor.

7. Divorțul

Înainte bărbații erau într-o poziție mai avantajoasă după divorț. Acum vremurile s-au schimbat, instanțele sunt adesea de partea femeilor. În plus, femeia s-a realizat ca mamă, ea își poate găsi cu ușurință un loc de muncă, iar mai târziu un nou partener. Pensia alimentară atârnă pe bărbat. Fetele necăsătorite nu sunt atrase de un astfel de candidat, iar cele divorțate știu exact ce vor și analizează bine dacă bărbatul este potrivit pentru viață.

Tot mai mult se menționează că valorile familiei se distrug. Bărbații și femeile știu că lumea este plină de oportunități și nu vor să-și piardă timpul construind o familie. Au copii, dar nu locuiesc împreună, își construiesc case, dar își petrec timpul singuri.

Acum mulți oameni tind să creeze iluzia fericirii, dar puțini o experimentează cu adevărat. Poate că nu este nimic rău în singurătate, dar totuși omul are nevoie de un alt om alături.