Studiu: încă de la începutul relației puteți prezice cât timp veți fi împreună.

Imediat ce ați început să vă întâlniți, puteți determina dacă sunteți sortiți să fiți împreună! Psihologii germani au putut găsi astfel de semne.

Sute de ani scriitorii, psihologii, bărbații și femeile încearcă să găsească „formula iubirii” și, cel mai important, cât va dura iubirea. Va dispărea repede sau va dura toată viața?

Este posibil de prezis asta, ținând cont de cât de complexe sunt relațiile umane?

Două modele

Oamenii de știință au realizat un studiu care a durat șapte ani și au identificat două modele de relații. În acești ani, au fost intervievate aproximativ două mii de cupluri pentru a afla cât de mulțumiți sunt partenerii de relația lor, cât de des și din ce motive s-au certat și dacă doresc mai multă libertate în relație.

În timpul studiului, 300 de cupluri au divorțat și partenerii au descoperit că au fost mai puțin satisfăcuți de relație încă de la început.

Unul dintre autorii studiului spune că, din punct de vedere psihologic există două modele de dezvoltare a relațiilor.

Primul model

Două persoane experimentează o dragoste pasională la începutul relației, care amintește de luna de miere, dar, desigur, poate dura mai mult de o lună. În acest moment, ei sunt foarte mulțumiți unul de celălalt. Problemele care provoacă o fisură apar întotdeauna mai târziu. Dacă partenerii reușesc să extindă perioada armonioasă a „lunii de miere” și să nu intre în conflicte, atunci iubirea va rămâne. Deși nu pentru totdeauna, ci pentru o lungă perioadă de timp.

Al doilea model

În cel de-al doilea model, îndrăgostiții se află la diferite niveluri de fericire. Această inegalitate crește semnificativ riscul divorțului, deoarece, în timp, partenerii devin din ce în ce mai nemulțumiți unul de celălalt și de această relație.

Situațiile în care oamenii au grade diferite de iubire nu sunt o raritate. În astfel de relații, de la bun început, unul iubește mai mult decât celălalt. De regulă, în primele șase luni, astfel de cupluri decid să divorțeze.

Psihologii spun că această decizie este clară și corectă, deoarece studiile lor arată că relația nu se va îmbunătăți în viitor.