Cel care zâmbește întotdeauna este mai puternic decât cel furios

Atunci când situația îți scapă de sub control și nu știi „de unde să începi”, doar răbdarea și o anumită doză de optimism te vor ajuta să depășești problema fără consecințe fatale.

Dacă alegi negativitatea, aceasta poate duce la un dezechilibru emoțional, poate provoca mai mult stres, anxietate și furie.

Un zâmbet calm te va ajuta să obții mai mult.

În cele mai multe cazuri, conflictele izbucnesc între cei dragi. În astfel de situații, fie pierdem controlul, fie încercăm să raționalizăm ceea ce se întâmplă.

Alegerea în favoarea unei sau altei opțiuni depinde de abilitatea de a-ți controla impulsivitatea și de a fi extrem de atent. Aici va fi mult mai corect să folosești deschiderea minții, care va „calma apele”.

„Cu un zâmbet, este mai ușor să obții ceea ce dorești decât cu o sabie” – William Shakespeare.

Ideea nu este ca într-o dispută cineva să câștige, iar cineva să piardă. Lecția învățată – va fi mai utilă. Dialogul pașnic, un zâmbet și un comportament relaxat ca răspuns la agresiune – vor fi cu siguranță utile în alte situații în viitor.

De aceea spunem: „Dacă vrei să obții ceva, zâmbește”.

Furia – este drumul spre nicăieri

Furia duce la situații fără speranță. Ea te împiedică să auzi și să fii auzit, nu-ți permite să-i înțelegi pe ceilalți și să fii înțeles. Când ne enervăm, nu mai vedem altceva decât propriul egoNiciuna dintre părți nu se gândește că ar putea greși, că își impune ideile, dar nu le explică.

„Să te enervezi – este același lucru cum ai apuca un cărbune fierbinte pentru a-l arunca în cineva, dar singurul care se va arde – ești tu.” – Buddha.

Furia – întunecă mintea omului înfuriat, forțându-l să creadă că el nu greșește. Și poate că nici măcar nu este conștient de faptul că victoria nu-i va aduce nimic, pentru că nu a aflat la ce se gândea adversarul sau că în final, el va crede minciuna.

O soluție calmă pentru o situație dificilă

Pe de altă parte, cel care zâmbește în fața dificultăților este mai rezistent decât cel furios. Un astfel de om înțelege că reflecția și analiza sunt cei mai răi dușmani ai aroganței și nepoliteții, adesea generate de furie.

Mai mult, el câștigă experiență, prin descoperirea toleranței. Este foarte important să putem asculta și respecta opinia străină care este diferită de a noastră, precum și să ne amintim că toți facem greșeli (atât în ​​vorbire, cât și în acțiuni).

Capacitatea de a te controla în perioadele dificile te ajută să faci față exploziilor de furie. Nu este vorba de a privi problemele printre degete, ci despre a învăța cum să gestionezi aceste impulsuri cât mai eficient.