Dacă îți dorești să fii o femeie fericită, nu vorbi despre aceste 5 lucruri.

”Fericirea iubește tăcerea.”

Într-adevăr, merită să-i spui cuiva despre succesele tale, și totul se înrăutățește. Desigur, nu trebuie să ții mereu gura închisă. Dar dacă îți dorești să fii o femeie fericită, este mai bine să nu vorbești despre următoarele lucruri.

1. Nu-i judeca pe ceilalți

Dacă ai asistat la o situație neplăcută sau ți s-a povestit un caz neplăcut, nu te grăbi să-i judeci pe ceilalți. De ce să faci asta? Nu uita că nu cunoști toate detaliile situației.

Deseori se întâmplă că judecăm omul, iar după ceva timp aflăm că am greșit. Doar că deja va fi dificil să restabilești relația.

2. Încercarea de a-ți impune stilul de viață

Nu ai obiceiuri proaste, alergi dimineața, nu mânânci carne, iubești gimnastica. Este ceva minunat, dar e alegerea ta și stilul tău de viață. Dacă îți impui opinia altor oameni, te vei confrunta cu neînțelegere și agresivitate.

Fiecare persoană are propria viață, propriul stil de viață, deci nu trebuie să te prezinți ca o persoană ideală care le spune tuturor cum să trăiască corect. Imaginează-ți că cineva încearcă să te convingă să nu te trezești la 5 dimineața și să alergi. Îți va fi plăcut? Nu. La fel și altor oameni.

3. Caritatea

Să-i ajuți pe ceilalți – este o faptă cu adevărat bună. Chiar dacă nu faci donații mari și doar dai lucrurile vechi celor care au nevoie, ești o persoană bună.

Însă nu trebuie să te lauzi și să vorbești despre asta la fiecare colț. Caritatea este frumoasă atât timp cât oamenii tac despre asta. Dacă începi să vorbești, atunci ea se transformă în egoism și narcisism.

4. Banii

Mulți oameni cu venituri bune adoră să se laude cu sumele mari de bani. Sau, și mai rău, îi tratează pe ceilalți cu aroganță. În mintea lor stă ferm gândul că omul care câștigă 100 de mii are mai mult succes decât omul care câștigă doar 50 de mii. Ciudată logică, dar, din păcate, principalul indicator al succesului pentru mulți sunt banii.

Cunoști cel puțin o persoană cu adevărat bogată, care se laudă cu milioanele sale? Nu. Oamenii înstăriți tac cu privire la finanțele lor și le percep ca pe un dat, nu ca un obiect de laudă.

5. Faptele bune

Situația este exact aceeași ca și în cazul carității. Dacă ai ajutat pe cineva sau ai făcut o faptă bună, nu trebuie să strigi despre asta la fiecare colț.

Recompensa își va găsi întotdeauna eroul, dar eroul nu trebuie să caute răsplată pentru acțiunile sale. Ai făcut o faptă bună pentru că ai o inimă bună, ești o persoană curajoasă și receptivă. Dacă faci bine numai de dragul laudelor – aceasta este vanitate și mândrie.