5 fapte interesante despre femei pe care probabil nu le cunoșteai

Prieteni, ce știm despre femei? Se pare că multe lucruri, dar asta nu ne ajută întotdeauna să le înțelegem. Multe lucruri rămân învăluite în mister. De aceea, am decis să împărtășesc cu voi câteva fapte interesante despre femei.

1. Cu cât IQ-ul femeii este mai mare, cu atât ea are mai puțini copiii. 

Acest fapt a fost descoperit de psihologul Satoshi Kanazawa. El a calculat că, la fiecare 15 puncte din coeficientul IQ, dorința femeii de a naște copii se reduce cu 25%. Femeile cu un nivel ridicat de inteligență au alte priorități: auto-dezvoltare, carieră, impresii și călătorii. Kanazawa consideră că umanitatea degradează, deoarece femeile inteligente se limitează adesea la un copil, iar majoritatea bărbaților aleg femei cu „valori tradiționale”.

2. De-a lungul vieții femeile pierd un an gândindu-se la ”ce să poarte”.

Femeile veșnic se plâng că „nu au ce purta”. Și astfel de reflecții le fură un an întreg de viață! Oamenii de știință au calculat media în Marea Britanie și SUA, de aceea există suspiciunea că la noi acest indicator este și mai mare.

3. Nasul femeilor este în medie cu 10% mai mic decât al bărbaților.

Acest fapt are o explicație științifică. Bărbații au mai multă masă musculară, ceea ce necesită un conținut mai mare de oxigen în sânge. Pentru a asigura volumul necesar, nările bărbaților încep să crească activ de la vârsta de 10 ani. Femeile în organism au mai mult țesut adipos care nu necesită o cantitate atât de mare de oxigen, de aceea nasul lor nu crește atât de activ.

4. Cel mai mare indicator IQ aparține unei femei

Dacă credeți că bărbații sunt mai deștepți decât femeile, am vești proaste. Cel mai mare coeficient de inteligență aparține unei femei – Marilyn Vos Savant – scriitoare și jurnalistă americană. Ea chiar a intrat și  în Cartea Recordurilor Guinness cu acest record – conform diferitelor teste, IQ-ul său constituie de la 167 la 230 de puncte.

O altă deținătoare a unui IQ mare este Nadejda Kamukova – ea are un IQ de 200 de puncte, cunoaște 7 limbi și 40 de dialecte.

5. Femeile mint mai rar decât bărbații

Conform unui studiu realizat de tabloidului britanic Daily Express – rezultatele sugerează că bărbații mint în medie de 3 ori pe zi sau de 1092 de ori pe an. La femei indicatorii sunt mai mici: ele mint de 2 ori pe zi sau de 728 de ori pe an.

Cercetătorii susțin că tendința bărbaților de a minți este determinată istoric: din cele mai vechi timpuri lupta pentru supraviețuire i-a impus să facă asta.

Prieteni, dacă mai cunoașteți și alte fapte interesante despre femei, neapărat scrieți-le în comentarii.