Iată 7 lucruri pe care o femeie căsătorită nu trebuie să le facă.

Cât de dulci și fermecătoare sunt miresele! Și cât de dure și încăpățânate sunt soțiile. Din păcate, majoritatea bărbaților căsătoriți vor fi de acord cu aceste cuvinte. Și, din păcate, nu toți soții sunt pregătiți pentru tiranie în familie.

Cum să nu distrugi cu propriile mâini castelul fragil al fericirii? Iată 7 lucruri pe care o femeie căsătorită nu ar trebui să le facă:

1. Ultimatumurile.

După înregistrarea căsătoriei, femeia cumva primește confirmarea autorității. Tânăra soție încearcă să se afirme, prezentându-i soțului cerințe categorice.

Cu astfel de manipulări, dragostea în cuplu nu va fi mai puternică, dimpotrivă, tensiunea dintre soț și soție doar va crește. Mai devreme sau mai târziu, chiar și cel mai supus soț nu va suporta presiunea și va ”exploda”. Sau își va părăsi soția fără explicații.

2. Bârfa

Un proverb cunoscut spune că ”gunoiul nu trebuie scos din casă.”

Dacă bărbatul înțelege că este bârfit pe la spate de către soția sa, își va pierde încrederea în ea. Iar acest lucru va duce inevitabil la răcire și discordie în relație.

3. Protecția excesivă a soțului.

Nu merită să faci din soțul tău un copil neajutorat. Neîncrederea în acțiunile sale îl fac să se simtă umilit. Un astfel de bărbat, fie își va pune la punct soția excesiv de protectoare, fie va pluti după flux, renunțând la dorințele și opiniile sale. Nici una, nici cealaltă nu vor aduce beneficii căsătoriei.

4. Indiferența față de soț

O altă extremă – este neglijarea problemelor și preocupărilor sale. Lipsa sprijinului îi conferă bărbatului sentimentul de singurătate în familie. Incapacitatea de a aprecia ceea ce face bărbatul pentru familia sa – vor duce la răceală și înstrăinare. O căsătorie în care fiecare este preocupat de sine poate exista mult timp – dar oare aceasta este familie?

5. Furie și iritare fără motiv

Din anumite motive, alături de cei dragi, ne putem manifesta cu adevărat sentimentele. În cele din urmă, cine dacă nu ei, sunt capabili să ne accepte și să ne ierte așa cum suntem. Dar nu uita, că un soț iubitor și răbdător are și el sentimente, iar mânia și iritarea ta îl rănesc, făcându-l nervos și îngrijorat.

Atunci când soția țipă sau este indignată din orice motiv, nu poți aștepta o relație idilică de lungă durată – mai devreme sau mai târziu, răbdarea bărbatului se va epuiza.

6. Limitarea voinței soțului

Multe doamne după ce se căsătoresc uită instantaneu că bărbatul lor este o persoană independentă. Ele încearcă să-l limiteze în toate domeniile vieții – de la alegerea unui tricou până la stabilirea orelor de vizită la mama sa.

Astfel de femei tind să controleze orice inițiativă a soțului, suprimându-i voința și ignorându-i nevoile. În consecință, obțin o persoană care nu este capabilă să ia decizii și să fie capul familiei, fie căsătoria se prăbușește din cauza scandalurilor frecvente.

7. Interzicerile

Atunci când te căsătorești, merită să-ți evaluezi în avans capacitatea de a accepta bărbatul cu toată zestrea sa: soacră, copii dintr-o altă căsătorie, pisici, motociclete și prieteni. Toate acestea devin și ale tale.

Interzicându-i să mențină vechile conexiuni, arătând brusc ostilitate față de trecutul partenerului, riști să-l conduci treptat către nevoia de a alege între trecutul confortabil și prezentul iritabil.