11 reguli de aur ale etichetei moderne pe care trebuie să le cunoască fiecare.

Din fericire, nu mai suntem în secolul al XIX-lea, când în ceea ce privește eticheta, totul era confuz și strict reglementat. Acum există anumite standarde de comportament care ar fi mai bine să nu le încalci, dacă îți dorești să arăți ca o persoană bine educată.

Iată câteva reguli simple care îți vor permite să te simți mai încrezător/încrezătoare în societatea modernă.

✔️ Nu veni în vizită fără a suna în prealabil.

✔️ Când intri în cameră, salută primul/prima.

✔️ Dacă spui fraza: „Te invit”, atunci plătești și pentru invitatul tău.

✔️ În locuri publice nu pune smartphone-ul pe masă. Făcând acest lucru, arăți cât de important este dispozitivul de comunicare în viața ta și cât de mult nu te interesează conversația enervantă care se întâmplă în apropierea ta.

✔️ Dacă în timpul unui apel telefonic s-a întrerupt conexiunea, va suna înapoi cel care a inițiat primul apel.

✔️ Regula de aur atunci când folosești parfumul – cu moderație. Dacă până seara simți mirosul propriului parfum, să știi că toți ceilalți deja s-au sufocat.

✔️ Geanta nu poate fi pusă pe genunchi sau pe scaun. Doar o geantă mică poate fi pusă pe masă, o geantă voluminoasă trebuie agățată pe spătarul scaunului sau pusă pe podea, dacă nu există un scaun special.

✔️ Bărbatul niciodată nu duce geanta femeii. Iar haina sau paltonul ei îl ia doar pentru a-l duce la vestiar.

✔️ Dacă mergi cu cineva pe stradă, iar însoțitorul tău a salutat o persoană pe care nu o cunoști, ar trebui și tu să o saluți.

✔️ Coborând scările, bărbatul merge cu una-două trepte în fața femeii, iar la urcare, rămâne cu una-două trepte în urma ei.

✔️ Este indecent să anunți prin sms despre unele evenimente importante.

A fost util articolul? Mulțumesc pentru atenție. O zi bună.