7 aspecte ale vieții de familie pe care femeia le înțelege abia după 40 de ani

Se spune că oamenii învață din propriile greșeli și numai cei deștepți – din greșelile străine. Dar astfel de deștepți sunt foarte puțini. Practic, fiecare face greșelile sale, adunându-le cu grijă într-o pungă mare cu inscripția „experiență”.

La fel și femeile în relațiile cu bărbații, nu înțeleg prea multe lucruri de la început, doar odată cu trecerea timpului.

Iată câteva dintre acestea:

1. Femeia nu mai tinde să fie complet independentă. 

În dorința de a fi complet independente, multe femei uită că sarcina principală a bărbatului este să dobândească. Și dacă la 25 de ani, fata face orice să câștige nu mai puțin decât partenerul ei, atunci după 40 de ani, ea în sfârșit conștientizează că… nu are rost să alerge într-o cursă cu bărbatul, el face bani pentru ea și pentru că are nevoie de asta. Doar dobândind, bărbatul se simte un om cu adevărat fericit.

2. Viața de familie – este o contribuție comună

Imediat după căsătorie, multe femei tinere se dedică creării confortului în casă și uită complet de sine. Drept urmare, soții se obișnuiesc foarte repede cu confortul și nu consideră necesar să-și ajute soțiile.

Realizarea faptului că viața de familie este – cooperare, vine mai târziu, adesea după 40 de ani. La această vârstă, femeile devin mai înțelepte, încep să înțeleagă că mariajul se bazează nu numai pe dragoste pasională, ci și pe ajutor și cooperare reciprocă.

3. Consimțământul în familie este bazat pe concesii

Fiecare bărbat apreciază femeia care este de acord cu el. Dar nu toate soțiile tinere înțeleg acest lucru, din cauza lipsei de experiență și astfel apar conflicte între soți. Cu toate acestea, la vârsta adultă, doamnele își dau seama cât de important este să cedeze.

O femeie înțeleaptă știe că, fiind de acord cu bărbatul, nu va trebui să renunțe la punctul ei de vedere: este suficient să pretindă că este de acord cu opinia lui, dar să acționeze așa cum crede de cuviință. Bărbatul cu siguranță nici nu va observa acest lucru, în schimb va fi satisfăcut moral.

4. Aura fericirii este creeată și susținută de femeie

Bărbatul îndeplinește rolul de căpitan al navei, în timp ce femeia are o mare responsabilitate – asigurarea armoniei în familie. Doamnele își dau seama de asta doar odată cu vârsta. În tinerețe, de obicei bărbații sunt acuzați de prăbușirea familiei.

5. Nu există necesitatea să exagereze lucrurile

Femeile încetează să dramatizeze, să fie geloase, să-și exprime nemulțumirea și încep să se bucure de lucrurile mici și plăcute atunci când „cresc” mental. Acest lucru se întâmplă de obicei după 40 de ani.

6. Nu justifică așteptările străine

Să fii o fată bună pentru toată lumea, inclusiv pentru partener, este foarte obositor. Dacă faci totul după reguli, pur și simplu îți poți pierde individualitatea.

La 40 de ani, femeia își dă seama că această misiune este absurdă. Bărbatului îi este mult mai interesant să fie alături de o doamnă care trăiește nu după niște reguli mitice, ci așa cum îi cere sufletul.

7. Își iubește vârsta

După 40 de ani, femeia înțelege că este timpul să renunțe la speculații precum: „prea devreme” și „prea târziu”. Pentru a găsi fericire și armonie în viață, inclusiv în cea personală, trebuie să te bucuri de fiecare zi trăită și să uiți de vârstă.

În orice perioadă a vieții există avantaje și dezavantaje. În acest caz, principalul factor determinant este – individualitatea. Să studiezi la 30 de ani, să naști un copil la 45 de ani, să înveți să patinezi la 55 de ani – totul depinde de dorințele tale.