Iată câteva motive pentru care mă bucur că la 38 de ani nu am nici soț, nici copii.

Mă uit la prietenele mele din copilărie, mai ales acum în perioada de izolare și de fiecare dată îi mulțumesc destinului că nu am nici copii, nici soț.

Am șase prietene și toate sunt nefericite în căsătoriile lor! Unele se ceartă cu soții, altele sunt iritate de propriii copii și de faptul că și-au înrăutățit situația materială.

Sunt înconjurate numai de probleme, soții cândva iubiți acum nu le ajută, doar le irită. Trei prietene deja planifică să divorțeze, în ciuda faptului că au copii.

Iar copiii… Toți au probleme de sănătate – răceli veșnice, tot felul de boli ale copilăriei. Nu sunt ascultători, iar ele țipă mereu la ei.

Acesta este motivul pentru care încerc le văd cât mai rar, pentru că de fiecare dată mă întâlnesc cu femei furioase și supărate pe soți, copii, lipsa banilor, dificultăți, pe guvern și în general pe viată.

Dacă te uiți la prietenele mele căsătorite și asculți problemele lor, ai impresia că familia și căsătoria sunt iadul – cu copii mereu gălăgioși și bolnavi, cu soți indiferenți și lipsa banilor.

În mediul meu, din păcate, nimeni nu are imaginea unei familii fericite, unde soția și soțul trăiesc în armonie perfectă, se susțin reciproc, iar copiii nu sunt o povară. Uneori asculți plângerile lor și te gândești: „Atunci de ce te-ai căsătorit? De ce te-ai abonat la aceste probleme?”

Ascultându-le, acum înțeleg de ce în țara noastră sunt atât de multe divorțuri – pentru că în fiecare a doua familie există un război constant. Familia este un câmp de luptă, nu o idilă.

De aceea, de fiecare dată mă bucur că am avut inteligența să divorțez imediat de primul meu soț, atunci când mi-am dat seama că era foarte problematic și nu vom trăi liniștit împreună.  Mă bucur că am fost suficient de inteligentă să nu încerc să „restabilesc” relația cu fostul meu soț, să nasc un copil, așa cum au făcut-o multe prietene.

Am decis pentru mine că nu voi avea niciodată copii. Până la această vârstă am trăit aproape întotdeauna fără griji și categoric nu vreau probleme în viața mea, din cauza căsătoriei și copiilor!