”Bărbatul iubește femeia sănătoasă.” Această frază m-a făcut să reflectez.

Astăzi la serviciu am auzit de la un coleg o frază: ”Bărbatul iubește soția sănătoasă.” M-a făcut să reflectez. Majoritatea bărbaților au o atitudine de consumator față de femei.

Îmi amintesc cum eram la spital și o femeie a fost adusă în secția noastră după o intervenție chirurgicală. Pare o situație normală pentru spital, dar de îndată ce a trecut efectul anesteziei, femeia și-a sunat soțul să afle cum se simte și ce a mâncat. La sfârșitul conversației, i-a spus că intervenția a decurs fără probleme și că se simte mai bine. Cât timp am petrecut în spital, nimeni nu a venit să o viziteze, nu și-a făcut griji pentru sănătatea ei. Îmi era milă de această femeie, dar ea mereu și-a justificat soțul că nu are timp, că muncește din greu și obosește, de aceea nu poate veni. Dar nici să o sune nu putea?

Pe de o parte, îmi era milă de ea, dar pe de altă parte nu înțelegeam, cum de poți să nu te iubești atât?

Îmi amintesc cum mama prietenei mele căra pungi grele, iar soțul ei mergea alături și fuma. Vedeți, domnului nu-i stă bine să care pungi. În gospodărie nu o ajuta niciodată, nu putea să spele nici măcar o ceașcă. Nici familia nu și-o întreținea, nu trăiau prea bine, chiar sărac, dar lui nu-i păsa. Soția sa muncea în două locuri, plus se ocupa de casă, iar el era întotdeauna întins pe canapea și privea televizorul. Se mai întâmpla că o bătea, ea, însă îl justifica mereu.

Există o mulțime de astfel de femei. Acestea sunt dispuse, chiar și bolnave, să aibă grijă de soți, iar soții de ele nu. Un bărbat bolnav, este precum un copil, necesită multă atenție și grijă – și femeia îi oferă această grijă. Dar atunci când ea se îmbolnăvește, încearcă să ascundă acest fapt și să nu ceară ajutor, deoarece bărbații nu au nevoie de soții bolnave.

Dacă bărbatul are probleme de sănătate, femeia îl conduce la medici, îl tratează, are grijă. Dar bărbații, de cele mai multe ori, o înlocuiesc. De aceea, femeile își ascund problemele de sănătate, de teama că bărbații le vor părăsi.

Femeia trebuie să fie întotdeauna frumoasă, tânără și veselă – în opinia lor.

Nu spun că toți bărbații sunt așa, desigur că nu. Există și bărbați grijulii, care sunt dispuși să facă orice pentru iubita lor, dar ei sunt prea puțini. Desigur, există și femei care își abandonează bărbații bolnavi, dar conform statisticilor, sunt mai mulți bărbați.