10 greșeli care distrug relația încă de la primele întâlniri.

Recent ai început o corespondență interesantă sau ai mers la prima întâlnire și, brusc potențialul partener dispare? Rămâi nedumerită și te întrebi: ”Oare ce am făcut greșit?”

Experții în relații prezintă mai multe posibile motive.

1. Nu ai grijă suficient de tine. 

Aici poate fi vorba de respirația urât mirositoare, mirosul urât al corpului și alte semne de igienă precară – adică tot ceea ce respinge imediat oamenii.

Dacă nu ai timp, energie sau dorința de a avea grijă de tine, atunci cum vei manifesta grijă față de aproapele tău?

2. Critici sau încerci să controlezi

Oamenii nu iubesc să li se spună ce trebuie să facă, mai ales la începutul unei relații. Negativitatea și critica – nu este deloc ceea ce atrage oamenii. Toți adoră opusul: pozitivismul și complimentele.

3. Ai necesități emoționale

Oamenilor nu le place să îi sprijine în mod constant pe cei care nu-i pot sprijini pe ei.

4. Ești o persoană prea emoțională

De asemenea, oamenilor nu le place să se gândească în mod constant că ar putea să te rănească din greșeală.

5. Îți lipsește educația

Conform unui sondaj realizat în 2013, cunoașterea gramaticii este un factor esențial atunci când oamenii își aleg un partener. Gramatica proastă indică faptul că potențialul partener are o educație slabă sau în general nu o consideră necesară.

6. Nu ești încrezătoare

Același sondaj a arătat că încrederea este un factor important în alegerea partenerului. Oamenii nesiguri se disting adesea prin anxietate și stabilitate psihologică scăzută.

7. Ai dantura rea

De asemenea, respondenții acestui sondaj au raportat că acordă o atenție deosebită danturii potențialului partener. Dacă nu este în regulă, înseamnă că omul are o dietă proastă sau probleme de sănătate.

Helen Fisher: „Am evoluat pentru a căuta parteneri educați, sănătoși psihic și fizic – oameni cu gene și educație bună. Potențialii parteneri care nu au aceste caracteristici, cel mai probabil nu vor fi candidați importanți. De aceea, instinctiv îi respingem.”

8. Ești prea centrat(ă) pe propria persoană. 

Oamenii care se gândesc doar la ei înșiși sunt parteneri răi, pentru că nu le pasă de sentimentele altuia. În plus, ei sunt adesea nepăsători și egoiști în pat. Într-o relație sănătoasă există reciprocitate – nevoile fiecărui partener sunt importante.

9. Ești o persoană pesimistă

Desigur, relația ar trebui să fie un loc sigur în care partenerii își pot împărtăși preocupările. Dar unii sunt prea zeloși în acest sens, se concentrează asupra negativului și, în cele din urmă, devin o povară pentru celălalt.

Joseph Burgo: „Mai ales la primele etape ale relației, ar trebui să împărtășim experiențe pozitive, care consolidează comunicarea și ne pregătește pentru a putea depăși viitoarele dificultăți. Dacă cineva folosește relația ca un coș de gunoi pentru emoțiile negative, celălalt nu are motive să o continue.”

10. Ești o persoană disprețuitoare

Disprețul este exprimat prin faptul că unul dintre parteneri se simte superior și se comportă dezgustător. El arată spre defectele celuilalt sau aruncă priviri expresive, ridiculizează și face observații pasiv-agresive – demonstrează în mare măsură un comportament toxic. Disprețul este opusul bunătății și omoară relațiile.