Un adevăr dur – copiii adulți NU au nevoie de părinții vârstnici. 4 moduri de a depăși situația.

Părinții vârstnici adesea se simt singuri. Anii trec, copiii cresc și pleacă din casa părintească. Părinții și-ar dori ca fii/fiicele lor să-i sune mai des, dar în practică acest lucru se întâmplă rar.

Adevărul este dur – copiii nu au nevoie de părinții vârstnici. Cum puteți depăși această situație?

1. Acceptați realitatea așa cum este

De multe ori ne doare, nu acceptăm realitatea. Nu vrem să acceptăm faptul că cei dragi își trăiesc viața și nu le pasă cum trăiesc părinții.

Doare, doare emoțional. Dar merită să faceți asta, deoarece dezamăgirile vă pot mânca sufletul. Când acceptați realitatea, vă asumați responsabilitatea pentru sentimentele, emoțiile și deciziile voastre în această situație.

2. Nu evitați comunicarea cu cei care vă sunt alături. 

Uneori, părinții vârstnici sunt atât de obsedați de copiii lor, încât uită de cei care se află alături. Poate că un bărbat atrăgător încearcă să vă cucerească sau poate că acea vecină nu ar trebui evitată?

Trebuie să înțelegeți că nimeni nu vă datorează nimic. Atunci când copiii decid să evite comunicarea cu părinții – este alegerea și responsabilitatea lor. Dar nu-i ignorați pe cei care nu vă sunt rude de sânge, ci sunt atrași de dvs.

3. Faceți primul pas către oameni

Foarte des, oamenii în vârstă sunt plini de emoții negative, din cauza cărora toți încearcă să-i evite. Nimeni nu vrea să asculte cum acum 50 de ani era mai bine, cum oamenii trăiau mai ușor etc.

Trebuie să faceți primul pas către oameni – pentru a dărui pozitivism, nu doar negativism. Indiferent dacă este vorba despre copiii sau vecinii spre care faceți primul pas, întrebați-i ce mai fac, ce puteți face pentru ei.

4. Scrieți o scrisoare pentru copii

Acesta este un moment foarte emoționant, dar merită să-l încercați. Scrieți o scrisoare în care le povestiți copiilor o întâmplare din copilărie. Spuneți-le cât de dragi vă sunt.

Încercați să nu-i învinovățiți de nimic, doar oferiți-le amintiri calde și plăcute în scrisoare. De obicei, acest lucru este primit foarte bine și atunci copiii vin la părinții și le cer iertare.

Ce relație aveți cu copiii adulți? Caldă sau rece?