Am divorțat acum 2 ani și iată cum îmi trăiesc viața fără soț la 45 de ani.

Recent am împlinit 45 de ani. Am trăit cu soțul meu aproape 10 ani în concubinaj, după care ne-am căsătorit. Aveam pe atunci 31 de ani. În tinerețe, nu țineam neapărat să legalizăm relația.

În ultimii doi ani m-am tot gândit la divorț, dar acestea erau doar gânduri, care în cele din urmă au devenit realitate.

Fiica noastră este deja adultă, are propria familie, lucrează în alt oraș, dar vine adesea în vizită, deci nu trebuia să avem probleme cu divorțul. Se pare că toată lumea este adultă și înțelege totul.

După doi ani de reflecții, am decis că trebuie să-i mărturisesc soțului meu totul. El nici măcar nu a fost împotrivă, fiind de acord cu părerea mea despre viața și relația noastră. Desigur, m-a surprins puțin, nu credeam că va fi atât simplu, dar se dovedește că doar trebuie să vorbești și totul devine clar.

Nu, viața noastră nu era insuportabilă, dimpotrivă, întotdeauna ne apreciam și respectam opiniile celuilalt. Cred că acesta este motivul pentru care totul a decurs atât de bine.

O lună mai târziu, am divorțat oficial și ne-am despărțit. Am simțit o mare libertate și fericire, pentru că acum puteam să fac lucrurile mele preferate și să dedic mai mult timp auto-dezvoltării. Pentru mine asta a stat întotdeauna pe ultimul loc, dar se pare că eu însămi mă limitam, iar acum aceste limite nu mai există.

Acum pot să mă ocup de treburile mele când vreau, fără să mă adaptez după cineva: să gătesc, să spăl, să fac curat.

După alte șase luni de la divorț am planificat vacanța visurilor mele, care a fost perfectă! A fost de neuitat, nu m-am simțit niciodată atât de bine. Apropo, fiica mea m-a ajutat cu plăcere să o planific.

Datorită divorțului, am devenit eu, am început să-mi dedic mai mult timp mie și dietei mele și am înțeles valoarea vieții. Acum nimeni nu stă alături de mine în magazinul de cosmetice și nu-mi respiră în spate când îmi aleg o mască sau o cremă de față.

Apropo, eu și soțul meu am rămas în relații bune, el s-a recăsătorit și are acum un fiu. Iar eu trăiesc și mă bucur de viață! Se dovedește că fiecare dintre noi a obținut fericirea. Îi sunt recunoscătoare că a fost alături de mine și m-a ajutat. La fel cum și este recunoscător – mi-a spus că am modelat din el un bărbat bun.

Ați trecut printr-un divorț? Cum v-a afectat? Scrie-ne în comentarii.